Home » Maratoanele Descopera » Femei celebre » Maica Tereza, călugăriţa catolică ce a venit în ajutorul nevoiaşilor şi a schimbat lumea prin credinţa ei- VIDEO

Maica Tereza, călugăriţa catolică ce a venit în ajutorul nevoiaşilor şi a schimbat lumea prin credinţa ei- VIDEO

Publicat: 06.03.2015
A îngrijit deopotrivă săracii, bolnavii, orfanii şi muribunzii timp de zeci de ani. A primit numeroase distincţii şi premii pentru munca ei, cel mai important fiind Premiul Nobel pentru Pace, în anul 1979, iar după moarte a fost beatificată de către Biserica Catolică pentru presupusele miracole pe care le făcuse de-a lungul timpului. Este vorba despre Maica Tereza, călugăriţa catolică ce a făcut istorie prin munca sa de o viaţă.

Maica Tereza s-a născut într-o familie de albanezi, în anul 1910, pe vreme Imperiului Otoman. După moartea tatălui său, atunci când avea doar 8 ani, mama ei a crescut-o respectând strict religia romano-catolică. A fost fascinată încă de mică de povestea misionarilor şi, la vârsta de 18 ani, a decis să urmeze şi ea această cale, aşa că a plecat de acasă şi nu a mai reuşit niciodată să îşi revadă mama şi sora.

FOTO: Mediafax Foto/AFP    FOTO: Mediafax Foto/AFP

Ea a ajuns în India în anul 1929 şi a lucrat iniţial ca învăţătoare. Ulterior, a infiinţat ordinul Misionarelor Carităţii care s-a extins rapid ajungând să aibă mii de membrii care acţionau în 133  de ţări ale lumii. Aceştia îngrijeau oameni infectaţi cu SIDA, lepsă sau tuberculoză, conduceau cantine pentru săraci, orfelinate şi şcoli, ajutând totodată bolnavi prin intermediul clinicilor mobile de care dispuneau.

FOTO: Wikipedia    FOTO: Wikipedia

La o vârstă înaintată, Maica Tereza a început să sufere de grave probleme cardiace, iar medicii au operat-o de mai multe ori în încercarea de a o salva.

FOTO: The Star    FOTO: The Star

 Soluţia Bisericii pentru problemele ei de sănătate a fost însă una diferită, mai exact preoţii au realizat un ritual de exorcizare pe ea, chiar pe patul de spital, convinşi fiind că boala cardiacă ar reprezenta, de fapt, un atac venit din partea spiritelor rele.

Sursă: YouTube

Maica Tereza a murit în anul 1997, dar a lăsat în urma ei o moştenire cu o valoare inestimabilă şi a schimbat felul în care săracii sunt văzuţi la nivel mondial.

În luna martie, te provocăm să descoperi opt femei care au schimbat istoria.Urmăreşte zilnic mini serialul nostru!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase