Home » Istorie » În urmă cu aproape 30 de ani, un tată şi cei trei fii ai săi descopereau epava unei bărci cu aburi. Vaporul transportase provizii pentru 16 oraşe – FOTO

În urmă cu aproape 30 de ani, un tată şi cei trei fii ai săi descopereau epava unei bărci cu aburi. Vaporul transportase provizii pentru 16 oraşe – FOTO

Publicat: 17.09.2016
Pentru a se putea conserva, ambarcaţiunea a fost păstrată în locul în care s-a scufundat.

În 1987, un grup de căutători de comori descoperea o barcă cu aburi într-un lan de porumb din Kansas. Vasul identificat era ,,Arabia”, nava scufundată pe 5 septembrie 1856, la 9,6 kilometri nord de Kansas City. 

În momentul producerii accidentului, vasul construit de doar 3 ani plecase din St. Louis şi se îndrepta spre Missouri, cu scopul de a transporta provizii pentru 16 oraşe. Încărcătura vaporului consta din 7.000 de metri de cherestea, 4.000 de perechi de pantofi şi cizme, două case prefabricate, elemente pentru o fabrică de cherestea, echipamente, dar şi o ladă cu sticle de cognac Otard Dupuy & Co. 

Foto:messynessychic.com

Vasul ,,Arabia” a fost construit în anul 1853, în apropierea râului Monongahela din Pennsylvania. Era echipat cu o roată cu zbaturi cu diametru de 8,5 metri şi un motor cu aburi, pe care marinarii îl alimentau cu câte 30 de trunchiuri de copac în fiecare zi. În amonte, viteza medie cu care vaporul putea naviga era de 8 km/h. 

În dimineaţa zilei de 5 septembrie 1856, ,,Arabia” desfăşura o călătorie de rutină. În zona Quindaro Bend, din apropierea oraşului Parville, barca a lovit un nuc scufundat. Carena vaporului a fost sfâşiată, iar apa a pătruns în interiorul vasului, până în momentul în care acesta s-a scufundat complet.

Foto:messynessychic.com

De-a lungul timpului, râul şi-a modificat cursul cu aproximativ 800 de metri, astfel că locul scufundării se află astăzi în Kansas City. În 1987, un localnic pe nume Bob Hawley a plecat împreună cu fiii săi Greg şi David pentru a căuta vasul. Cu ajutorul unor hărţi şi a unui magnetometru cu protoni, cei trei au identificat vasul la o adâncime de aproximativ 14 metri.

După ce proprietarii terenului în care se afla îngropat vaporul şi-au dat permisiunea ca acesta să fie escavat, Hawley şi fiii săi, împreună cu prietenii săi Jerry Mackey şi David Luttrell, au început cercetările. Pe 26 noiembrie 1988, vaporul a fost descoperit, urmând ca, în scurt timp, să apară şi primele obiecte de la bordul său: vase din porţelan chinezesc, obiecte de vestimentaţie şi chiar recipiente cu mâncare nealterată. 

Foto:messynessychic.com

După ce toate obiectele identificate au fost transportate la ,,Arabia Steamboat Museum”, barca a fost acoperită din nou cu apă, pentru a se putea conserva în continuare, iar situl a fost închis. Reprezentanţii muzeului inaugurat pe 13 noiembrie 1991 susţin că au cea mai mare colecţie de artefacte de dinaintea Războiului Civil din întreaga lume. 

Foto:messynessychic.com

Sursa: thevintagenews.com

Vă mai recomandăm şi: 5 dintre cele mai cunoscute organizaţii criminale din istorie. Una dintre ele a organizat evenimentul care a dus la declanşarea Primului Război Mondial 

                                               Ghidul cu instrucţiuni pentru uciderea japonezilor şi germanilor: ”O lovitură puternică în cap ar trebui să-i liniştească”

                                              Istoria striptease-ului. Cum a apărut dansul lasciv şi cine a fost regina scenelor de erotism ieşite din comun   

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase