Home » Istorie » INCREDIBILELE poveşti din închisorile istorice. Uşile pe care intrau mulţi, dar ieşeau puţini

INCREDIBILELE poveşti din închisorile istorice. Uşile pe care intrau mulţi, dar ieşeau puţini

Publicat: 31.12.2016
Deşi nimeni nu nu-şi doreşte să ajungă într-o închisoare precum Alcatraz, locuri precum această închisoare deţin o doză de mister. Iată cinci dintre cele mai interesante poveşti despre închisorile istorice.

Insula Diavolului

Sursa: Wikipedia

Localizată în Guyana Franceză, închisoarea din Cayenne a fost deschisă în 1852. În mare parte ,,locuitorii” de pe insulă erau prizonieri politici care au fost maltrataţi în moduri oribile în timpul petrecut pe insulă. A fost denumită Insula Diavolului de către britanici, din cauza valurilor periculoase care se lovesc de ţărm şi a rocilor ascuţite care se află în apă.

Printre cele mai faimoase personaje care au fost încarcerate pe insulă se numără Alfred Dreyfus, un ofiţer militar francez acuzat de trădare. Singura persoană care ar putea rivaliza cu faima lui este Henri Charriere, mult mai cunoscut ca Papillon, datorită tatuajului său distinctiv de pe piept.

Castelul Elmina

Sursa: Wikipedia

Castelul Elmina a fost construit pe două nivele, în cel de deasupra aflându-se apartamente luxoase pentru oaspeţii europeni, iar partea de jos a castelului  era plină de celule în care erau înghsuiţi 200 de deţinuţi. Bolile s-au răspândit rapid, iar mizeria şi excrementele produse de oameni au înălţat podeaua celulelor cu câţiva centimetri. Castelul Elmina avea o uşă pe care o dată intrat nu mai puteai să ieşi, în timpul comerţului cu sclavi aproximativ 30.000 de sclavi ajungeau aici anual. În 1814, olandezii nu s-au mai implicat în comerţul cu sclavi, iar Castelul Elmina a fost închis.

Pe o plăcuţă de pe uşa unei celule este scris: ,,Sperăm ca umanitatea nu va mai executa astfel de injustiţii asupra umanităţii”.

Chateau D’If

Sursa: Wikipedia

Chateau D’If este o fortăreaţă construită pe insula If aflată la sud-est de ţărmul francez. Construită în 1531, a fost original proiectată de regele Francisc I-ul, iniţial a avut rol defensiv, protejând ţărmul de atacurile de pe mare. Însă s-a dovedit ineficientă în faţa noilor tehnologii de la bordul navelor inamice. 

Deţinuţii bogaţi puteau plăti sume imense pentru primi o cameră privată în care şă-şi trăiască viaţa în confort, în timp ce deţinuţii săraci trăiau în dejecţii, foamete şi boli. Majoritatea persoanelor sunt familiare cu închisoarea Chateau D’If  datorită romanului lui Alexandre Duma, Contele de Monte-Cristo. În roman, Edmond Dantes şi-a petrecut 14 ani din viaţă în închisoarea de pe insula If. 

Kilmainham Gaol

Sursa: Wikipedia

Construită în august 1796, închisoarea istorică este printre cele mai terifiante locuri în care un deţinut ar putea ajunge. Bărbaţii, femeile şi copii erau toţi închişi în aceleaşi celule.  După reforma închisorilor a devenit un subiect important, astfel a fost construită a doua închisoare în care celulele erau separate. 

Închisoarea Mamertine

Sursa: Wikipedia

În folclor se spune că ar fi fost construită în 640 î.Hr de către al patrulea rege al Romei, Ancus Marcius. Biserica San Giuseppe dei Fakegnami se află acum deasupra închisorii Mamertine. Sub fundaţia acesteia aflându-se două nivele cunoscute ca şi ,,carcerele” sau ,,tullianum”

,,Tullianum” a fost construit de către al şaselea rege roman Servius Tullius, aceasta este de fapt o gaură în care deţinuţii erau plasaţi cu ajutorul unei funii în temniţă. 

Sursa: List Verse

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase