Home » Istorie » Spânzurătorile pierdute din Salem: arheologii au descoperit dovezile pedepselor aplicate persoanelor acuzate de vrăjitorie

Spânzurătorile pierdute din Salem: arheologii au descoperit dovezile pedepselor aplicate persoanelor acuzate de vrăjitorie

Publicat: 10.01.2017
Spânzurătorile pierdute din Salem: arheologii au descoperit dovezile pedepselor aplicate persoanelor acuzate de vrăjitorie
Situl găsit în Salem, Massachusetts, dezvăluie executarea a 19 persoane acuzate de vrăjitorie la sfârşitul secolului al XVII-lea.

Sunt aproape 1000 de documente oficiale şi mai multe cronici din perioada proceselor vrăjitoarelor din anii 1692 şi 1693. Puţine sunt însă relatările despre cele 19 persoane executate care descriu isteria şi paranoia din acea perioadă, de asemenea, nu au existat documente oficiale care să înregistreze acest eveniment.

Situl, despre care s-a crezut o lungă perioadă că este pe sau lângă Gallows Hill, pare să fi fost uitat la începutul secolului al XIX-lea. În 1921, istoricul Sidney Perley a emis ipoteza conform căreia aceste execuţii au avut loc la Proctor’s Ledge, un afloriment la baza Gallows Hill.

În ultimii 5 ani, o echipă de cercetători a revizuit descoperirile lui Perley, aplicând tehnologie nouă pentru a găsi acest sit. După aceste analize, cercetătorii au ajuns la concluzia că Perley a avut dreptate. Proctor’s Ledge este într-adevăr locul unde aceste persoane au fost executate.

Echipa, condusă de arheologul Emerson Baker de la Salm State University, a realizat şi o testare geofizică a locului, dar nu a găsit nicio rămăşiţă umană. Baker menţionează că lipsa rămăşiţelor umane „este în concordanţă cu tradiţiile orale, că familiile victimelor au venit noaptea pentru a recupera corpurile celor dragi şi a-i îngropa în cimitirul familiei.”

Sursa: Archaeology

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Misterul „fetiţei vrăjitoare”. Arheologii au descoperit un schelet îngropat într-o poziţie nefirească

Istoria Magiei: farmece, descântece, vrăji

Magia şi vrăjitoria la români

Top 10 cele mai sinistre locuri de pe Pamant

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase