Home » Istorie » Descoperire neaşteptată despre celebra Mona Lisa, una dintre cele mai enigmatice picturi. ”Am fost surpinşi”

Descoperire neaşteptată despre celebra Mona Lisa, una dintre cele mai enigmatice picturi. ”Am fost surpinşi”

Descoperire neaşteptată despre celebra Mona Lisa, una dintre cele mai enigmatice picturi. ”Am fost surpinşi”
Publicat: 18.03.2017
Deşi multe persoane consideră că Gioconda este tristă în tabloul pictat de Leonardo da Vinci, un studiu sugerează ca aceasta zâmbeşte.

Cercetătorii au prezentat către 12 persoane imaginea originală a portretului lui Mona Lisa şi opt  versiuni digitale unde gura era modificată, relatează Live Science. 

Originalul şi imaginile editate pentru ca zâmbetul Mona Lisei să fie prezent au fost clasificate ca prezentând o tânără fericită.  Portretul Giocondei a fost pictat de Leonardo da Vinci între anii 1503 şi 1507 şi este faimos pentru ambiguitatea emoţională a personajului central. 

Pentru a descoperi adevărata stare a femeii din pictură, cercetătorii au rugat participanţii din cadrul studiului să noteze dacă Mona Lisa este tristă sau veselă. 

,,Am fost surpinşi când am văzut că imaginea originală cu Mona Lisa a fost notată ca având o faţă zâmbitoare,” spune principalul cercetător Jurgen Kornmeier. 

Însă, atunci când imaginea a fost poziţionată între cele editate pentru a părea triste, surpinzător, participanţii au notat-o ca având şi originalul o expresie tristă. ,,Informaţiile sigerează că percepţia noastră se adaptează extrem de rapid la mediul din jur,” afirmă Kornmeier. Cercetătorii doresc să continue cercetările privind percepţia prin comparaţie şi percepţia prin adaptare. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase