Home » Istorie » A fost descoperită o copie EXTREM de RARĂ a Declaraţiei de Independenţă a Statelor Unite ale Americii

A fost descoperită o copie EXTREM de RARĂ a Declaraţiei de Independenţă a Statelor Unite ale Americii

Publicat: 26.04.2017
În cadrul unei mici arhive din Susex a fost descoperită o copie a Declaraţiei de Independenţă a Americii. Deşi în prezent mai există doar 26 de copii ale declaraţiei, cea descoperită recent, a 27-a, este foarte importantă deoarece este scrisă de mână.

,,Există doar o copie semnată a Declaraţiei de Independenţă în Arhiva Naţională din Washington D.C.,” este explicat pe site-ul Universităţii Harvard. ,,Această copie a fost produsă şi semnată cu câteva săptămâni după publicarea Declaraţiei de Independenţă,” continuă explicaţia de pe site. 

John Dunlap, tipograful care a ajutat la tipărirea primelor copii ale celui mai important document din istoria Statelor Unite ale Americii, a produs circa 200 de copii, dar în prezent mai există doar 26, informează IFL Science.

Credit: West Sussex Record Office Add Mss 8981

Însă, într-o mică arhivă din Susex, Marea Britanie, a fost descoperită recent o copie rară a documentului. Aceasta conţine toate semnăturile de pe declaraţia originală şi este o copie scrisă de mână faţă de celelalte 26 care sunt copii tipărite. Documentul are aceiaşi mărime precum originalul din Arhivele Naţionale ale Statelor Unite ale Americii, conform datelor acesta ar fi fost redactat la scurt timp după ce originalul a fost falsificat. 

Declaraţia din Sussex a fost descoperită de doi cercetători de la Harvard, care căutau prin arhivă pentru a descoperi copii ale documentelor originale. ,,Cred că a fost deţinut de către Charles Lennox, al-III-lea duce de Richmond, cunoscut şi cu denumirea de ,,ducele radical” din cauza sprijinului pe care l-a acordat americanilor în timpul Revoluţiei. Documentul, însă, este 100% american şi a fost produs probabil în New York sau Philadelphia,” a declarat echipa. 

În cadrul unei conferinţe, echipa a precizat că documentul a fost comandat de către Hames Wilson, unul dintre Părinţii Fondatori ai Statelor Unite ale Americii. Descoperirea a fost realizată în 2015, însă au fost necesare analize amănunţite pentru a putea fi confirmată. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase