Home » Istorie » Mumia de aur: rămăşiţe vechi de peste 1.000 de ani, conservate perfect. ”Este incredibil”- Galerie Foto

Mumia de aur: rămăşiţe vechi de peste 1.000 de ani, conservate perfect. ”Este incredibil”- Galerie Foto

Publicat: 17.07.2017
Corpul mumificat al unui maestru budist, vechi de peste 1.000 de ani, conţine oasele şi creierul conservate perfect.

Descoperirea a fost realizată în urma tomografiilor computerizate realizate asupra corpului mumificat din provincia Hebei din nordul Chinei, informează Mail Online. Conform memebrilor templului, maestrul Ci Xian era un călugăr resprectat care a călătorit din India în China pentru a promova Budismul.

Galerie foto

vezi galeria
7 foto

În urma tomografiilor computerizate, preoţii, medicii şi ceilalţi martori au fost uimiţi când au observat că mumia maestrului Ci Xian avea întregul creier şi structura osoasă. ,,Oasele sale sunt la fel de sănătoase precum cele ale unei persoane normale. Partea superioară a mandibulei, dinţii superiori, coastele, coloana şi toate încheieturile sunt la locul lor. Este incredibil,” a declarat dr. Wu Yongqing.

Conform rapoartelor istorice, maestrul Ci Xian era originar din India. A călătorit până în Regatul din Khitan (916-1125) din zona nord-estică a Chinei din prezent. La scurt timp a fost numit maestrul naţional al Budisrmului din Khitan de către rege.

După moartea sa, discipolii au încercat să-i conserve corpul, dar a dispărut în timp. Rămăşiţele sale au fost regăsite în 1970 în interiorul unei peşteri. Maestrul Du din cadrul Templului Dinghui afirmă că rămăşiţele conservate ale maestrului Ci Xian se află în templul Dinghui din 2011. În 2016, membrii templului s-au decis să împodobească rămăşiţele.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Mumie veche de 3.000 de ani descoperită într-un mormânt din Egipt

O mumie egipteană a fost descoperită într-un loc neobişnuit

Reanalizarea unei mumii egiptene veche de 1.500 de ani scoate la iveală un lucru uimitor

Un mormânt nou descoperit din Egipt vechi de 3.800 de ani poate rezolva o enigmă care i-a contrariat pe ce

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase