Home » Istorie » Testicule de nevăstuică şi Coca-Cola. Iată 10 dintre cele mai ciudate lucruri utilizate pentru evitarea sarcinii înainte de inventarea prezervativului

Testicule de nevăstuică şi Coca-Cola. Iată 10 dintre cele mai ciudate lucruri utilizate pentru evitarea sarcinii înainte de inventarea prezervativului

Publicat: 08.10.2017
Cu mult timp înainte de apariţia prezervativelor, a pastilelor contraceptive sau a altor metode moderne de evitare a sarcinii, strămoşii noştri şi-au creat propriile metode prin care evitau apariţia unei sarcini.

Unele forme de contracepţie sunt bizare, în timp ce altele sunt utilizate şi în prezent. Iată 10 metode de evitare a sarcinii din trecut propuse de ListVerse. 

Fecalele de crocodil

 

Pentru a evita durerea şi pericolul unei sarcini, încă din Egiptul antic au fost dezvoltate reţete pentru contracepţie. Una dintre ele datează din anul 1800 î.Hr şi era realizată din fecale de crocodil tăiate, amestecate cu miere şi sare. Amestecul era ,,presărat peste pântec”. 
 
Mierea
 
O altă metodă contraceptivă utiilizată de egipteni implica utilizarea mierii. Substanţa a fost menţionată în papirusul Ebers care datează din anul 1550 î.Hr. Egiptenii creau un amestec din miere, fructe de acacia şi pepene verde furajer. Amestecul era modelat sub forma unui tampon care era introdus în vaginul femeii. Vechii egipteni credeau că această metodă va preveni sarcina pe o perioadă de trei ani. 
 
Mercur
 
Una dintre cele mai periculoase forme de contracepţie din trecut era consumarea mercurului sau a aplumbului. Femeile, în mare parte amantele din China, credeau că prin ingerarea mercurului sau al aluminiului puteau preveni sarcina. Aceste femei consumau o cantitate de mercur care putea preveni sarcina, dar care să nu le omoare. Faptul că mercurul duce la distrugerea organelor a dus la apariţia premisei că va ajuta şi la evitarea sarcinii. 
 
Uneori mercurul era utilizat ca parte a unei poţiuni din arsenic, stricnină şi alte otrăvuri. 
 
Intestine de animal
 
La începutul anului 1400, intestinele de animal au fost transformate în primele prezevative. Civilizaţia romanilor din trecut utiliza pânza, intestinele de animal sau vezica acestora pentru a crea prezervative. În China erau utilizate mătasea, colile impregnate în ulei sau intestinele de miel. În Japonia, în schimb, acestea erau confecţionate din carapacea broaştelor ţestoase sau coranele animalelor. 
 
Testicule de nevăstuică
 
Între anii 100 şi 500, vechii europeni credeau că femeile care poartă testicule de nevăstuică în jurul gătului în timpul actului sexual nu rămâneau gravide. 
 
Bumbacul
 
Agricultorii din China utilizau uleiul seminţelor de bumbac pentru gătit şi, în general, soţiile acestora nu rămâneau însărcinate. Uleiul a fost utilizat apoi de toţi locuitorii din China pentru contracepţie. Bumbacul a fost utilizat ca metodă contraceptivă şi de către femeile sclave din SUA. Femeile mestecau o bucată de rădăcină de bumbac pentru a evita sarcina. 
 
Lămâile
 
Sucul de lămâie, precum şi al altor citrice era utilizat în trecut ca spermicid. Însuşi Casanova, faimosul italian ar fi utilizat o jumătate de lămâie sub forma unei cupe cervicale pe partenere sale. Atât blocarea vaginului, cât şi aciditatea din lămâie reprezentau o metodă eficientă, dar nesigură de contracepţie. 
 
Busuiocul cerbilor
 
Acest tip de plantă a fost utilizat în trecut pentru prepararea diferitelor mixturi medicinale. Busuiocul cerbilor a fost prima metodă de contracepţie naturală care este utilizată şi în prezent. Conform Orgone Biophysical Research Lab, un centru medical din Elveţia prescrie busuiocul cerbilor ca metodă contraceptivă. Ei recomandă consumarea plantei imediat după terminarea actului sexual. Busuiocul cerbilor este utilizat şi sub forma ceaiului, însă ar trebui consumat doar de câteva ori pe lună, pentru o scurtă perioadă de timp. 
 
Coca-Cola
 
Coca-Cola este una dintre cele mai faimoase băuturi, dar locuitorii din zonele sărace o utilizau în alte scopuri. Între 1950 şi 1960, băutura a devenit o formă de evitare a sarcinii. Oamenii credeau că dioxidul de carbon din suc putea distruge spermatozoizi, iar forma sticlei era cunoscută ca fiind un aplicator util. În urma testelor făcute de laboratorul Universităţii Harvard, s-a dovedit că băutura poate distruge majoritatea spermatozoizilor. Chiar şi aşa, spermatozoizii ar putea pătrunde rapid în canalul cervical înainte ca băutura să fie aplicată. 
 
În urma experimentului, Deborah Anderson a primit Premiul Ig Nobel, premiu acordat celor mai ciudate cercetări. 
 
Ienibaharul
Sursa: Wikimedia Commons
 
Fructele de ienibahar sunt utilizate pentru aromatizarea mâncărurilor sau a băuturilor. Însă mulţi americani nativi utilizau fructele de ienibahar în diferite moduri. Le purtau sub forma colierelor sau le fierbeau. Apa rezultată trebuia consumată de femei timp de trei zile consecutive pentru evitarea sarcinii. Şi în prezent, ienibaharul este considerat un contraceptiv natural. Fructele plantei fac ca învelişul uterului să nu favorizeze dezvoltarea embrionului. Fructele pot fi consumate înainte sau după actul sexual neprotejat. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase