Home » Istorie » Cât costă un fir electric pus la licitaţie care a aparţinut lui Thomas Edison şi care a făcut parte dintr-o demonstraţie publică în premieră a savantului

Cât costă un fir electric pus la licitaţie care a aparţinut lui Thomas Edison şi care a făcut parte dintr-o demonstraţie publică în premieră a savantului

Cât costă un fir electric pus la licitaţie care a aparţinut lui Thomas Edison şi care a făcut parte dintr-o demonstraţie publică în premieră a savantului
Publicat: 23.11.2017
Firul electric din cupru era folosit pentru a ilumina casa din New Jersey a inventatorului şi a făcut parte din instalaţia primei demonstraţii a lui Edison din anul 1880.

Thomas Alva Edison a făcut prima demonstraţie publică prin iluminarea unei străzi din Menlo Park, New Jersey în ajunul Anului nou din 1879, scrie Atlas Obscura.

A repetat experimentul, câteva luni mai târziu, urmărind iluminarea unei zone mai mari, inclusiv casa sa, cu ajutorul primului sistem electric subteran.

„Acesta a fost primul experiment al unei instalaţii electrice subterane, care era crucială pentru a face ca lumina electrică să fie o opţiune viabilă pentru iluminarea oraşului”, a precizat Paul Israel, director al Thomas A. Edison Papers, un proiect al Universităţii Rutgers.

Recent, o porţiune din cablul de cupru folosit în experimentul din 1880 a fost pusă la licitaţie de Raab Collection. Preţul? 120.000 de dolari.

Firul a fost folosit pentru a alimenta cu energie chiar casa lui Edison şi a fost înlocuit după 50 de ani.

În urma celor două experimente, Edison a primit brevet şi a creat prima infrastructură subterană în New York. În septembrie 1882, o parte semnificativă din oraş era deja cu lumină electrică.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Thomas Alva Edison, omul care a adus lumina

”Nu am dat greş, ci pur şi simplu am găsit 10.000 de idei care nu funcţionează”. GENIUL ale cărui 1.093 de idei au funcţionat în practică

Ce se vede în primul film înregistrat vreodată. Imaginile sunt din 1890 (VIDEO)

Top 10 Inventii atribuite gresit

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase