Prima pagină Istorie

Descoperire uriaşă: omul preistoric a părăsit Africa cu 60.000 de ani mai devreme decât se credea anterior

Oana Bujor 12.11.2017 | ● Vizualizări: 2391

Noi dovezi arheologice sugerează că oamenii au început să migreze din Africa în urmă cu 120.000 de ani, cu 60.000 de ani mai devreme decât se credea anterior.

Specialiştii din cadrul Institutului Max Planck din Germania şi ai Universităţii Manoa din Hawaii au analizat urmele de ADN pentru a data mai multe rămăşiţe umane din Asia. Conform Newsweek, în cadrul unui raport specialiştii au declarat că oasele din sudul şi centrul Chinei au o vechime de 70.000 până la 120.000 de ani. 

Alte studii recente sugerează că există o legătură dintre ADN-ul populaţiilor din afara Africii din prezent şi fenomenul marii migraţii. Arheologii consideră că numărul mare de oameni au părăsit continentul în urmă cu 60.000 de ani. 

Însă noua cercetare propune un nou tipar pentru migraţia primilor oameni, care se bazează pe o teorie existentă. Cu mult timp înainte de migraţia masivă, mici grupuri de exploratori au călătorit prin lume. 

Michael Petraglia, antropolog şi membru al echipei de cercetare, a declarat că ''Dispersarea iniţială în afara Africii a fost realizată în primă fază de grupuri mici.''

Înainte de a ajunge în Asia, grupurile de călători au reuşit să ajungă în Australia. Dovezile din cadrul studiului recent sunt printre primele care contrazic ipoteza cunoscută a migrării masive din Africa

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Tag-uri: africa | migraţie | asia | rămăşiţe |