Home » Istorie » Membrii Casei Regale Britanice şi-au ascuns bijuteriile de nazişti, conform unei descoperiri recente. Nici Regina Elisabeta nu ştia de acestea

Membrii Casei Regale Britanice şi-au ascuns bijuteriile de nazişti, conform unei descoperiri recente. Nici Regina Elisabeta nu ştia de acestea

Membrii Casei Regale Britanice şi-au ascuns bijuteriile de nazişti, conform unei descoperiri recente. Nici Regina Elisabeta nu ştia de acestea
Publicat: 23.01.2018
În timpul celui de Al doilea Război Mondial, familia regală britanică şi-a îngropat bijuterii lângă Castelul Windsor pentru a nu fi descoperite de nazişti, conform Royal Collection Trust.

Cu insula britanică sub asediul şi bombardamentele germanilor, George al VI-lea a ordonat personalului palatului să înlăture o serie de obiecte preţioase şi să le ascundă pentru a preveni căderea lor în mâinile germanilor în cazul unei invazii terestre, scrie History.

De multă vreme s-a speculat această acţiune, dar dovezile au fost puţine. Cel mai probabil loc era chiar Palatul Windsor, rezidenţa regală din Berkshire, Anglia, deşi au existat sugestii conform cărora obiectele au fost duse în Canada, ascunse într-o peşteră din Ţara Galilor sau ţinute într-un tunel secret din penitenciarul Devonshire.

Detaliile operaţiunii au fost ţinute secret şi nici Regina Elisabeta a II-a – în acel timp era adolescentă – nu ştia unde sunt ascunse. Şi ea a aflat că Oliver Urquhart Irvine, librarul regal al arhivelor, a descoperit comoara.

Regina Maria, mama Regelui George al VI-lea, a înlăturat cele mai preţioase pietre de pe coroana imperială care a fost realizată în 1937 pentru încoronarea lui George.

Personalul a săpat o gaură sub una dintre intrările palatului, noaptea, pentru a nu fi detectaţi de Luftwaffe. Într-o cameră special construită cu uşi din oţel au închis cutia ce conţinea bijuteriile. Camera era accesibilă printr-un chepeng, care există şi astăzi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Regulile pe care membrii familiei regale britanice trebuie să le respecte cu fiecare apariţie, dar care sunt încălcate

De ce nu îşi utilizează membrii familiei regale britanice numele de familie?

Istoria ultimului rege. Ce se întâmplă cu Casa Regală după moartea Regelui Mihai şi care va fi soarta nepotului alungat

Motivul morbid pentru care membrii familiei regale britanice trebuie să împacheteze întotdeauna o ţinută în plus atunci când pleacă în călătorie

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase