Home » Istorie » Scafandrii au realizat o descoperire fără precedent de-a lungul coastei din Florida. Au o vechime de 7.000 de ani

Scafandrii au realizat o descoperire fără precedent de-a lungul coastei din Florida. Au o vechime de 7.000 de ani

Scafandrii au realizat o descoperire fără precedent de-a lungul coastei din Florida. Au o vechime de 7.000 de ani
Publicat: 06.03.2018
Cercetătorii au descoperit o comoară arheologică uimitoare de-a lungul coastei din Florida: un cimitir al amerindienilor cu o vechime de 7.000 de ani.

Descoperirea arheologică reaminteşte faptul că peninsula din Florida era mult mai extinsă în trecut Conform Science Alert după 7.000 de ani la 275 de metri de coastă au fost descoperite mormintele. În 2016, scafandri au observat semne ale rămăşiţelor umane ce se aflau la o adâncime de 6,5 metri. 

După mai multe analize rămăşiţa descoperită în 2016 s-a dovedit a fi o bucată dintr-o mandibulă. Însă în urma cercetărilor recent specialiştii au putut detecta un cimitir amerindian ce se întinde pe 3.000 de metri pătraţi. Primele indicii ale existenţei unor morminte străvechi au fost descoperite în urma analizării unui dinte ce se afla în mandibulă. Uzura acestuia sugera că persoana s-a hrănit cu un alt tip de hrană decât cea din prezent. 

”Este ceva ce nu poţi observa la populaţia modernă. Acesta a fost principalul indicator al unei persoane din preistoric,” a declarat arheologul Ryan Duggins.Până în prezent au fost descoperiţi cel puţin şase indivizi din societate de vânători-culegători, însă specialiştii se aşteaptă să descopere mult mai mult. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase