Home » Istorie » Descoperire importantă în adâncul Pacificului: Epava primului portavion scufundat în Al Doilea Război Mondial a fost descoperită după 76 de ani

Descoperire importantă în adâncul Pacificului: Epava primului portavion scufundat în Al Doilea Război Mondial a fost descoperită după 76 de ani

Descoperire importantă în adâncul Pacificului: Epava primului portavion scufundat în Al Doilea Război Mondial a fost descoperită după 76 de ani
Publicat: 08.03.2018
Epava lui USS Lexington, un portavion scufundat de forţele japoneze în Al Doilea Război mondial, a fost găsit la 76 de ani de la ultima sa bătălie de pe coasta de est a Australiei.

Research Vessel Petrel, condusă şi finanţată de co-fondatorul Microsoft, Paul Allen de a găsi nave istorice scufundate în Al Doilea Război Mondial, a filmat USS Lexington la 926 de kilometri de Australia la o adâncime de 3.000 de metri, scrie Business Insider.

Nava a luat parte la Bătălia de la Marea Coralilor din mai 1942 alături de USS Yorktown împotriva a trei portavioane japoneze, prima bătălie portavion versus portavion din istorie.

Lexington a fost lovit de mai multe ori cu torpile şi bombe şi a devenit şi primul portavion scufundat din istorie.

Întrucât mai multe nave americane se aflau în zonă, 2.770 dintre membrii echipajului au scăpat, inclusiv căpitanul şi câinele său Wags, care era mascota navei.

O lună mai târziu, flota Statelor Unite a surprins forţele japoneze la Bătălia de la Midway şi a întors soarta războiului în Pacific.

Robert Kraft, directorul operaţiunilor subacvatice, a precizat că descoperirea epavei lui Lexington era o prioritate pentru că era una dintre navele importante pe care americanii le-au pierdut în Al Doilea Război Mondial.

Expediţiile din trecut ale Research Vessel Petrel au mai găsit în trecut navele USS Indianapolis, USS Ward, USS Astoria, nava de război japoneză Musashi şi distrugătorul italian Artigliere.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Epava submarinului HMS Narwhal a fost găsită accidental în Marea Nordului, după 77 de ani. La bordul ei s-a făcut o descoperire macabră

O scrisoare recuperată de pe epava RMS Titanic a fost vândută cu o sumă record. Ce a făcut-o atât de valoroasă – FOTO

O nouă descoperire impresionantă pe epava unde acum 116 ani s-a găsit celebrul mecanism Antikythera. ,,Este neobişnuit să descoperi asta”

Epava unui vas, scufundat acum 200 de ani, decoperită în Marile Lacuri scoate la iveală un detaliu extrem de valoros

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase