Home » Istorie » Scafandrii au descoperit rămăşiţele unui bombardier britanic ce s-a prăbuşit în urmă cu 70 de ani – VIDEO

Scafandrii au descoperit rămăşiţele unui bombardier britanic ce s-a prăbuşit în urmă cu 70 de ani – VIDEO

Scafandrii au descoperit rămăşiţele unui bombardier britanic ce s-a prăbuşit în urmă cu 70 de ani – VIDEO
Publicat: 18.09.2018
Cercetătorii au obţinut imagini incredibile cu rămăşiţele unui bombardier britanic din cel de-Al Doilea Război Mondial, cu tot cu explozibilii neutilizaţi.

Un scafandru local a descoperit motoarele şi partea centrală a aeronavei ce s-a prăbuşit în Goodwin Sands din Kent, în urmă cu peste 70 de ani. Conform Mail Online, cel puţin 60 de aeronave germane s-au prăbuşit pe plaja din Kent în urma bătăliilor aeriane din 1940. O mare parte dintre cadavre nu au mai putut fi recuperate. 

Până în prezent nu au fost descoperite rămăşiţe umane, însă specialişti speră că în epava descoperită recent să găsească şi echipajul.  Imaginile cu epava au fost filmate de către scafandrul Vince Woolsgrove şi prezintă fuselajul avionului ce are 80 de metri lungime şi 33 de metri lăţime. Alături de navă au fost descoperite şi bombe intacte din aceeaşi perioadă. Acestea ar putea reprezenta un pericol dacă sunt încă active. 

Ambele motoare au plase de pescuit înfăşurate în jurul lor, iar scafandrii speculează că un vas de pescuit s-a ciocnit de epavă recent. Conform lui Dave Blocklehurst, director al Muzeului Battle of Britain din Kent, avionul a fost utilizat în Al Doilea Război Mondial, iar forma lui indică faptul că este britanic sau, posibil, american. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase