Home » Istorie » Misterele din spatele dinastiei Romanovilor, dezvăluite de istoricul Simon Sebag Montefiore

Misterele din spatele dinastiei Romanovilor, dezvăluite de istoricul Simon Sebag Montefiore

Misterele din spatele dinastiei Romanovilor, dezvăluite de istoricul Simon Sebag Montefiore
Publicat: 06.11.2018
Cunoscutul istoric britanic Simon Sebag Montefiore vine la Bucureşti pentru a vorbi despre cărţile sale dedicate dinastiei Romanovilor, în cadrul a două întâlniri, programate pe 21 şi 22 noiembrie, la Biblioteca Centrală Universitară şi la Humanitas Cişmigiu.

Istoricul Simon Sebag Montefiore va veni în România la invitaţia Editurii Trei, pentru o dezbatere despre misterele ce înconjoară dinastia Romanovilor (1613-1918). Vizita istoricului se petrece la 100 de ani de la moartea ultimului ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea, se arată într-un comunicat.

Celebrul istoric britanic, om de televiziune şi romancier de succes va participa la două mari evenimente culturale, cu public. Pe 21 noiembrie, de la ora 19.00, la Biblioteca Centrală Universitară, alături de jurnalistul Ion M. Ioniţă, autorul va vorbi despre cel mai recent volum istoric al său, „Romanovii (1613-1918)”, iar, pe 22 noiembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, împreună cu jurnalistul Cristian Pătrăşconiu, Simon Sebag Montefiore va discuta despre romanele din „Trilogia Moscova” – „Într-o noapte de iarnă”, „Saşenka” şi „Cerul roşu al amiezii”, publicate de Editura Trei.

„Istorici, critici, publicaţii de prestigiu, dar şi tabloide, celebrităţi din showbiz-ul internaţional, toţi s-au arătat interesaţi de «Romanovii (1613-1918)», un volum uluitor, care cuprinde poveştile de viaţă a douăzeci de ţari şi ţarine ce au marcat istoria lumii, iar documentarea de-a dreptul sisifică a autorului a făcut din acest titlu unul absolut seducător pentru toate categoriile de public. «Romanovii» este deopotrivă o captivantă poveste despre triumf şi tragedie, iubire şi moarte, un studiu universal despre putere şi un portret esenţial al măreţiei care continuă să definească Rusia şi astăzi”, explică editorii în comunicat.

Romanele din „Trilogia Moscova” se bazează în bună parte pe o documentare realizată în arhivele KGB pentru biografia lui Stalin. „Fiecare volum este nu doar o frescă socială, ci şi un roman de aventuri, o poveste de dragoste care poate trece cu succes proba timpului, devenind o referinţă clasică a literaturii despre prima parte a secolului XX”, arată cei de la editura Trei.

Simon Sebag Montefiore este istoric britanic. Cărţile sale au devenit bestselleruri în întreaga lume şi au fost publicate în peste 48 de limbi străine. Printre lucrările sale cele mai cunoscute se numără „Ecaterina cea Mare şi Potemkin” (nominalizată la premiile Samuel Johnson, Duff Cooper şi Marsh Biography), „Ierusalim – Biografia unui oraş” (devenită bestseller internaţional), „Stalin: Cartea Ţarului Roşu”, precum şi romanele „Într-o noapte de iarnă”, „Saşenka” şi „Cerul roşu al amiezii”. De asemenea, la Editura Pandora M au apărut primele două volume din seria pentru copii „Ordinul Iepurilor Regali din Londra”, semnată de Santa şi Simon Sebag Montefiore. Montefiore a studiat istoria la Universitatea Cambridge, unde a primit titlul de doctor, şi este Fellow al Royal Society of Literature din Marea Britanie.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase