Home » Istorie » Bărci în deşert?! O inscripţie bizară, veche de 2.000 de ani, a fost descoperită în Israel – FOTO

Bărci în deşert?! O inscripţie bizară, veche de 2.000 de ani, a fost descoperită în Israel – FOTO

Publicat: 14.11.2018
Inscripţiile care ilustrează bărci au fost găsite într-un rezervor de apă din Antichitate din deşertul Negev, Israel, reprezentând una dintre multele descoperiri recente care atestă complexitatea istoriei antice din regiune.

Rezervorul din era romană, care se găseşte la circa 12 metri adâncime, a fost excavat de Autoritatea Israeliană de Antichităţi din Beer Şeva. „După realizarea unui puţ şi a scărilor, rezervorul din adâncime a fost expus”, au explicat oficialii.

Liniile subţiri au fost găsite pe pereţii rezervorului. La o inspecţie mai atentă, arheologii au descoperit că liniile reprezintă bărci, un marinar şi figuri de animale, scrie Fox News.

„Cine a realizat inscripţiile ştia ceva despre construirea de nave”, conform specialistei Davida Eisenberg-Degen de la Autoritatea Israeliană de Antichităţi. „Rezervorul a fost probabil pentru o locuinţă apropiată”, a adăugat aceasta.

Rezervorul a fost în uz până relativ recent. Arheologii au descoperit muniţie şi părţi de arme din Primul Război Mondial.

Credit: Autoritatea Israeliană de Antichităţi/Davida Eisenberg-Degen

Descoperirea face parte dintr-o serie lungă de descoperiri recente în Israel. Într-un alt proiect, arheologii au găsit prima inscripţie cu numele complet „Ierusalim” (detalii aici).

Într-un alt studiu, experţii au descoperit un sit care poate oferi noi informaţii cu privire la regatul biblic al lui David şi Solomon (detalii aici). Într-un altul, arheologii au dezgropat un tezaur de monede din bronz, ultimele vestigii ale revoltei iudaice împotriva Imperiului Roman.

În februarie, arheologii au anunţat descoperirea sigiliului profetului Isaia.

De asemenea, cercetătorii sunt pe urmele cortului care a adăpostit Chivotul Legământului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

A fost descoperită o sculptură misterioasă care reprezintă un cap al unui rege israelian din perioada biblică

O moneda extrem de valoroasa a fost descoperita in Israel

A fost descoperită o fabrică de săpun din epoca otomană

O amuletă veche de 1.000 de ani a fost descoperită sub o parcare din Ierusalim. Ce au aflat specialiştii după ce au descifrat textul incripţionat pe ea

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase