Home » Istorie » Arheologii au descoperit 50 de mumii într-un mormânt străvechi din Egipt

Arheologii au descoperit 50 de mumii într-un mormânt străvechi din Egipt

Arheologii au descoperit 50 de mumii într-un mormânt străvechi din Egipt
Publicat: 05.02.2019
Arheologii egipteni au descoperit la sud de Cairo un mormânt faraonic ce conţine 50 de mumii.

Oficialităţile de la sit-ul din Minya au afirmat că încăperea realizată în stâncă a aparţinut unei familii din clasa mijlocie, ce a trăit în perioada Ptolemeică. În prezent, aproximativ 40 dintre mumii au fost extrase, dintre care 12 aparţin unor copii, scrie ABC.

„Mormântul despre care vorbim are o adâncime de 9 metri şi duce la alte patru încăperi subterane ce conţin peste 50 de mumii”, a declarat Mostafa Waziri, secretarul de stat al Consiliul Suprem al Antichităţilor. Waziri a mai adăugat că există o serie de mistere privind originile lor, dar este clar, conform metodei de muimificare, că persoanele decedate aveau funcţii importante. „Descoperirea este specială, mai ales că a supravieţuit perioadei Bizantine”, a spus Waziri.

Mumiile se află într-o condiţie bună, unele dintre ele fiind decorate cu „scrieri de mână demotice” – formă de scriere din trecutul Egiptului ce era utilizată de oamenii de rând. Unele mumii au fost înfăşurate în pânză, în timp ce altele erau amplasate în în sarcofage şi sicrie din lemn sau piatră. Printre rămăşiţele umane, specialiştii au mai descoperit obiecte din ceramică şi papirusuri.

 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Mumie veche de 3.000 de ani descoperită într-un mormânt din Egipt

O mumie egipteană a fost analizată în premieră cu un accelerator de particule, iar rezultatele sunt surprinzătoare

Savantul care a studiat rămăşiţele lui Hitler analizează acum o mumie din secolul al XVI-lea pentru a explica răspândirea unei boli grave

O mumie veche de un mileniu a fost descoperită în Peru. Se află într-o stare perfectă de conservare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase