Home » Istorie » Duelul topless dintre o prinţesă şi o contesă – FOTO

Duelul topless dintre o prinţesă şi o contesă – FOTO

Publicat: 05.05.2019
În august 1892, un duel a avut loc în Liechtenstein. Cele două adversare s-au înarmat cu spade pentru a se duela asupra unei probleme extrem de serioase: o dispută cu privire la un aranjament floral.

Prinţesa Pauline Metternich, nepoata prinţului Klemens Wenzel von Metternich, şi contesa Anastasia Kilmannsegg, soţia locţiitorului Austriei de Jos, au avut viziuni contradictorii despre modul în care ar trebui aranjate florile la Expoziţia Internaţională Vieneză de Muzică şi Teatru (Internationale Musik und Theaterwesenausstellung) din 1892, scrie The History Blog.

Prinţesa Pauline şi contesa Kilmannsegg aveau poziţii importante în organizarea acestui eveniment. Prinţesa era preşedinte onorific, iar contesa era preşedinte al Comitetului Doamnelor. Prinţesa a mai creat şi ceea ce s-a numit Parada Florilor pe aleea principală a parcului Prater din Viena, o tradiţie care a început în 1886 şi continuă şi astăzi. A fost descrisă în ziar (înainte de duel) ca „moştenitoarea curajului la limita nebuniei a tatălui său”. Acest lucru ar explica de ce atunci când contesa a emis păreri despre aranjamentul floral pentru festival, prinţesa a luat-o foarte personal.

Credit: The History Blog

Astfel, prinţesa Pauline Metternich, atunci de 56 de ani, a provocat-o pe contesa Kilmannsegg la un duel. Întrucât duelul era ilegal în Austria, au trebuit să meargă în Liechtenstein.

Duelul a avut şi un arbitru în persoana baronesei Lubinska, o aristocrată din Polonia care a venit din Varşovia pentru a superviza lupta. Baronesa era şi medic, o meserie foarte rară printre femei la vremea aceea şi era specializată în tratarea rănilor de suprafaţă, ceea ce o făcea ideală pentru acest conflict.

Acesta nu era făcut pentru a fi un duel până la moarte. Câştigătoarea era aceea care reuşea să o rănească prima pe cealaltă, iar pentru a observa rana, femeile au fost nevoite să se dezbrace la bustul gol.

După câteva schimburi, una dintre ele a fost tăiată la nas, iar cealaltă la un braţ. Relatările de atunci sunt neclare în detalii. Oricum, prima care a rănit a fost prinţesa Metternich. A fost declarată câştigătoare, iar lupta a încetat. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

TOP 10 dueluri cu şi între femei. Două dintre ele s-au luptat topless

Cum se cafteau politicienii români în secolele trecute

Patru dintre cele mai CIUDATE dueluri din istorie

Canada ar putea legaliza, din nou, duelul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase