Home » Istorie » Ultimele cuvinte ale lui Hitler au fost dezvăluite de fostul său pilot

Ultimele cuvinte ale lui Hitler au fost dezvăluite de fostul său pilot

Ultimele cuvinte ale lui Hitler au fost dezvăluite de fostul său pilot
Publicat: 13.04.2019
Ultimele cuvinte ale lui Adolf Hitler, înainte de a-şi pune capăt zilelor, au fost dezvăluite de fostul său pilot, Hans Baur.

Jurnalul locotenentului-general Hans Baur, unul dintre oamenii apropiaţi ai lui Hitler, oferă o incursiune în viaţa celor doi, scrie dailystar.co.uk.

Hitler a fost cavaler de onoare la nunta lui Baur şi i-a cumpărat acestuia o maşină nouă, cu ocazia împlinirii vârstei de 40 de ani.

Memoriile relansate ale lui Baur, „Am fost pilotul lui Hitler”, includ o conversaţie emoţională între el şi Hitler, desfăşurată în momentul în care Fuhrer-ul a realizat că a pierdut războiul.

Potrivit pilotului, Hitler i-ar fi zis „Astăzi îi pun capăt”, cu puţin timp înainte de a se sinucide alături de Eva Braun, în buncărul din Berlin.

Decesul lui Hitler, în data de 30 aprilie 1945, a marcat sfârşitul războiului în Europa, odată cu capitularea Germaniei.

„Hitler a venit la mine şi mi-a luat mâinile în ale lui”, şi-a amintit Baur. „Baur, vreau să îmi iau la revedere de la tine”, a spus Hitler. „A venit timpul. Generalii mei m-au trădat, soldaţii mei nu mai vor să meargă mai departe şi nici eu nu mai pot merge mai departe”.

Baur, care a murit în 1993, la vârsta de 96 de ani, a spus că a încercat să-l convingă pe liderul nazist să fugă cu un avion, pe care l-ar fi pilotat el însuşi. „L-aş fi putut duce în Japonia sau Argentina sau la unul dintre şeici, care erau prieteni cu el, din cauza atitudinii sale faţă de evrei”.

Citeşte continuarea pe Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase