Home » Istorie » O clădire banală de birouri, de lângă o cârciumă din Londra, a fost sediul secret al unei agenţii de spionaj

O clădire banală de birouri, de lângă o cârciumă din Londra, a fost sediul secret al unei agenţii de spionaj

O clădire banală de birouri, de lângă o cârciumă din Londra, a fost sediul secret al unei agenţii de spionaj
Publicat: 08.04.2019
O clădire de birouri monotonă, situată între o cârciumă şi o cafenea Starbucks, a servit drept bază secretă pentru agenţia de spionaj din cadrul guvernului britanic, din 1953 până în 2019. Informaţia a fost confirmată recent, transmite BBC

Clădirea anonimă din apropierea staţiei de metrou St James’s Park din centrul Londrei a fost folosită de spionii britanici timp de 66 de ani. În ciuda numeroaselor acuzaţii de spionaj, vecinii au declarat că scopul clădirii era un secret ştiut printre localnici, potrivit Mediafax.

Directorul de Comunicaţii Guvernamentale Jeremy Fleming a declarat că sediul de pe Palmer Street, folosit de ofiţerii de informaţii secrete începând din 1953, are o „istorie uimitoare”.

Sediul pentru Comunicaţii Guvernamentale fost înfiinţat pe 1 noiembrie 1919 ca o unitate „criptanalitică” pe timp de pace. Pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial, personalul a fost mutat la Bletchley Park pentru a decripta mesaje germane, inclusiv Enigma, cel mai cunoscut dosar de comunicaţii.

Când serviciul şi-a mutat sediul la Cheltenham din suburbia Eastcote din Londra în anii 1950, a primit clădirea de pe strada Palmer Street pentru a se ocupa de documente secrete, clădirea servind drept bază pentru directorul său.

Citeşte continuarea în Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase