Home » Istorie » Descoperire macabră realizată în Anglia ce datează de trei milenii

Descoperire macabră realizată în Anglia ce datează de trei milenii

Descoperire macabră realizată în Anglia ce datează de trei milenii
Publicat: 19.04.2019
Un studiu arheologic din Oxhordshire, Anglia, a produs un alt mister macabru: 26 de schelete preistorice în gropi, cu vârsta de circa 3.000 de ani, datând din Epoca Fierului, dinaintea ocupaţiei romane.

„Situl din Epoca Fierului de la Childrey Warren este fascinant pentru că oferă o imagine a credinţelor şi superstiţiilor oamenilor care trăiau în Oxfordshire înaintea cuceririi romane. Dovezile din alte părţi sugerează că înmormântările în gropi ar fi implicat sacrificii umane”, a precizat Neil Holbrook de la Cotswold Archaeology, unul dintre autorii studiului.

Dovezile nu au fost încă prezentate, dar unele rămăşiţe sunt cu siguranţă bizare. Unul dintre scheleţi a fost îngropat cu picioarele amputate şi plasate pe fiecare parte a toracelui, iar braţele au fost puse aproape de cap. Un alt craniu a fost înlăturat şi îngropat lângă picioare, scrie Science Alert.

Dovezile sugerează că locuitorii insulelor din Epoca Fierului aveau o relaţie specială cu morţii, având deseori obiceiul de a-i dezgropa. Astfel, rămăşiţele dezarticulate nu sunt excepţia, ci norma.

Excavările au mai scos la iveală dovezi ale existenţei rămăşiţelor animale şi a altor artefacte precum vase de lut, unelte de tăiat şi obiecte decorative.

„Aceste descoperiri deschid o fereastră unică în vieţile şi deceselor celor din comunităţile pe care le cunoaştem în mare parte doar prin intermediul clădirilor monumentale”, a precizat Paolo Guarino de la Cotswold Archaeology, alt autor al studiului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Artefacte mayaşe folosite în sacrificii rituale, descoperite pe fundul unui lac sacru

O piramidă masivă, un oraş pierdut şi sacrificii umane antice au fost descoperite în China

Descoperirea unui sit cu un sacrificiu uman poate aduce noi informaţii despre azteci

Descoperire macabră în Peru: peste o sută de copii sacrificaţi prin scoaterea inimii. ”Nu am văzut nimic asemănător până acum”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase