Home » Istorie » Motivul pentru care în Africa au fost aduşi canguri în timpul Primului Război Mondial

Motivul pentru care în Africa au fost aduşi canguri în timpul Primului Război Mondial

Motivul pentru care în Africa au fost aduşi canguri în timpul Primului Război Mondial
Publicat: 18.05.2019
Soldaţii australieni au luptat de partea Aliaţilor, pe trei continente, în timpul Războaielor Mondiale, iar în timpul petrecut departe de casă unii soldaţi au adus unele animale care au devenit mascotele regimentelor din care făceau parte.

În cele două conflagraţii mondiale au luptat soldaţi de pe întreg Mapamondul, iar dintre aceştia unii au adus cu ei în zonele de război diferite animale care au servit drept mascote ale regimentelor lor. Dintre aceste animale, unele care ies în evidenţă sunt cangurii, aceştia fiind aduşi de către soldaţii australieni şi neozeelandezi din locurile lor de baştină, notează War History Online.

Deşi devenise o naţiune independentă în 1901, Australia nu a ezitat să îşi declare sprijinul faţă de Imperiul Britanic atunci când războiul a izbucnit în 1914. Trupele australiene au servit în mai multe teatre de operaţiuni, dar Africa de Nord a fost locul în care prezenţa acestora s-a făcut cel mai puternic remarcată. Astfel, multe dintre pozele care au fost făcute în anii acelor campanii surpindeau soldaţii alături de canguri, o prezenţă neobişnuită în acea regiune.

În ciuda faptului că Australia şi Noua Zeelandă şi-au promis ajutorul militar faţă de britanici, loialitatea voluntarilor mergea către tţările de origine şi ulterior faţă de Imperiul Britanic pentru care luptau, de aceea, mulţi dintre aceştia au ales să aducă unele animale care să le aducă aminte de patrie.

Din păcate, nu toate animalele care au fost luate de către soldaţi de acasă au fost destul de norocoase încât să ajungă atracţiile cazarmelor, unele dintre animale găsindu-şi sfârşitul pe mare.

Citeşte şi: 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase