Home » Istorie » Scheletul unui călugăr, mort acum 900 de ani, a fost găsit în interiorul unei statui. Explicaţia specialiştilor – FOTO

Scheletul unui călugăr, mort acum 900 de ani, a fost găsit în interiorul unei statui. Explicaţia specialiştilor – FOTO

Scheletul unui călugăr, mort acum 900 de ani, a fost găsit în interiorul unei statui. Explicaţia specialiştilor – FOTO
Publicat: 27.05.2019
O statuie a lui Buddha, veche de 1.000 de ani, a fost scanată de cercetători, iar ce au găsit înuntru i-a lăsat cu gura căscată. Aceştia au descoperit în interior scheletul unui călugăr, aflat în poziţia lotusului.

Specialiştii au ajuns la concluzia că ar putea fi vorba despre rămăşiţele lui Zhang, un respectat maestru budist, care a murit în jurul anilor 1100, relatează The Sun, citat de Gandul.

Călugărul ar fi practicat „auto-mumificarea”, susţin experţii. Este vorba despre un procedeu crunt, prin care un călugăr începe să-şi transforme organismul într-o mumie.

Procedura are la bază tortura autoindusă şi începe încă din timpul vieţii, având mai multe stadii, şi durează câţiva ani.

În primă fază, călugărul urma, timp de 1.000 de zile, o dietă bazată doar pe seminţe şi nuci, pentru a elimina toată grăsimea corporală.

După ce termină primul stadiu, călugărul se hrănea numai cu scoarţa şi rădăcinile coniferelor, consumând şi un ceai otrăvitor care îi provoca stări de vomă.

La sfârşit,  călugărul automumificat se izola într-un cavou de piatră care îi permitea să păstreze o permanentă poziţie de lotus.

Mostrele luate de cercetători din interiorul statuii, au arătat că în loc de organe, s-au găsit rămăşiţe din scoarţă de copac şi hârtie cu litere antice chinezeşti.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase