Home » Istorie » Neobişnuitul mormânt al ”Omului Pasăre” din Siberia

Neobişnuitul mormânt al ”Omului Pasăre” din Siberia

Neobişnuitul mormânt al ”Omului Pasăre” din Siberia
Publicat: 09.06.2019
Arheologii au descoperit în Siberia un schelet care a fost înmormântat cu ceea ce pare a fi un guler din cranii de pasăre.

Rămăşiţele celui supranunit „Omul pasăre” de către arheologi au fost descoperite în situl arheologic Ust-Tartas din regiunea Novosibirsk, notează Fox News.

Analizaele arheologilor sugerează că Omul Pasăre ar fi putut trăi în urmă cu 5.000 de ani şi a atras atenţia acestora prin modul neobişnuit în care a fost înhumat. În momentul excavării, experţii au identificat un număr de 30-50 de cranii de pasăre sub craniul acestuia. 

Istoricii sunt de părere că acest aranjament e posibil să fie o parte a unei armuri sau să fie un obiect ritualic. Din analiza iniţială a craniilor de pasăre s-a aflat că acestea ar putea proveni de la păsări de uscat, precum stârcii sau cocorii. Stabilirea exactă a speciilor de la care provin craniile este în curs de a fi finalizată.

Rămâne de descoperit şi modul în care craniile păsărilor au fost prinse între ele şi cum a fost posibilă prinderea acestora de o bucată de material textil fără a fi nevoie de găuri.

Cercetătorii care şi-au desfăşurat activitatea în situl arheologic Ust-Tartas au mai descoperit rămăşiţele a doi copii, de 5 şi 10 ani, precum şi scheletul unui alt adult. Din analiza modului în care au fost înhumaţi şi a obiectelor din jurul acestora, istoricii au ajuns la concluzia că cei doi jucau roluri importante în comunitatea lor.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase