Un sfinx din perioada lui Ramses al II-lea vede din nou lumina soarelui după 100 de ani

21 06. 2019, 09:06

Un sfinx din piatră care îl reprezintă pe faraonul Ramses al II-lea şi care se află în Muzeul Penn din Philadephia, a fost mutat după 100 de ani într-o nouă locaţie în care are parte de expunere la soare şi mai multă atenţie din partea publicului, notează Live Science.

Sfinxul a fost mutat în holul principal al muzeului, pe unde se face accesul invitaţilor şi al vizitatorilor, fiind transportat din aripa colecţiei de Egiptologie a muzeului.

Statuia are peste 3.000 de ani şi cântăreşte peste 12 tone şi a fost excavat din templul zeului Ptah, aflat în Memphis, Egipt, ca parte a unui proiect comun al Biroului pentru Antichităţi al Egiptului şi Societăţii Britanice de Arheologie. A fost expediat în Statele Unite ale Americii în anul 1913.

Această statuie a fost interpretată de egiptologi ca fiind un simbol al puterii pe care Ramses al II-lea o avea, acesta folosind un corp de leu pe care a fost sculptat capul faraonului. Din cauza expunerii la mediul exterior, faţa statuii a fost grav erodată, dar trupul, care a fost îngropat în nisip, este într-o condiţie bună.

Citeşte şi:

Cum a ajuns faraonul Ramses II un ”protejat al zeilor”?

Egipt – Invincibilul, piramidele si Valea Regilor

Cel mai mare faraon al Egiptului Antic

Descoperire neaşteptată în Egipt. Nimeni nu ştie de ce a fost construită această piramidă, care are o vechime de peste 4.000 de ani