Home » Istorie » Rămăşiţele unui general important al lui Napoleon, găsite în Rusia sub un ring de dans

Rămăşiţele unui general important al lui Napoleon, găsite în Rusia sub un ring de dans

Publicat: 21.07.2019
Generalul Charles Etienne Gudin, extrem de apropiat de Napoleon, a făcut parte din invazia napoleoniană a Rusiei, unde şi-a găsit şi sfârşitul.

În timpul unor excavaţii sub fundaţiile unui ring de dans aflat în Smolensk, la 400 de kilometri de Moscova, o echipă de arheologi ruşi şi francezi a descoperit ceea ce ei cred că ar putea fi rămăşiţele generalului francez Charles Etienne Gudin, notează Live Science.

Generalul Charles Etienne Gudin a luptat în timpul Campaniei din Rusia condusă de către Napoleon. Însemnările istorice arată că el a fost ucis de o ghiulea în data de 22 august 1812, pe când avea 44 de ani.

Generalul a fost un apropiat al împăratului francez

Aceleaşi surse istorice consemnează că moartea sa a fost primită cu durere de către împăratul francez, el ordonând mai multe gesturi simbolice în amintirea sa. Printre acestea se numără sculptarea numelui generalului pe Arcul de Triumf din Paris, redenumirea unei străzi din capitala Franţei după el şi chiar depunerea inimii defunctului într-o capelă din cimitirul Père Lachaise. Deşi în prezent o astfel de practică ni se poate părea barbară, în epoca medievală şi chiar în timpul războaielor napoleoniene era o formă de a cinsti amintirea decedaţilor, cât şi o practică inspirată de nevoi practice, fiind greu să transporţi pe distanţe lungi cadavre.

Istoricii susţin că Napoleon şi Gudin se cunoşteau din perioada copilăriei, amândoi urmând cursurile şcolii militare din Brienne din regiunea Champagne. Însemnările din Campania din Rusia arată că generalul şi-a pierdut piciorul stâng de sub genunchi din cauza rănilor primite.

Generalul mai are, din fericire, rude de sânge rămase în viaţă, de aceea, oamenii de ştiinţă plănuiesc să compare ADN-ul acestora cu cel al rămăşiţelor despre care ei cred că ar aparţine lui Charles Etienne Gudin.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase