Home » Istorie » Un templu al faraonului Ptolemeu al IV-lea, descoperit în timpul unor lucrări de infrastructură

Un templu al faraonului Ptolemeu al IV-lea, descoperit în timpul unor lucrări de infrastructură

Publicat: 07.10.2019
Ptomeleu al IV-lea Filopator a domnit între anii 221 şi 204 înaintea erei noastre.

În timpul lucrărilor de infrastructură din satul Kom Shaqao, în regiunea Sohag din Egipt, muncitorii au descoperit un templu antic construit în timpul domniei faraonului Ptolemeu al IV-lea Filopator, care a domnit între anii 221 şi 204 înaintea erei noastre, noteaază The History Blog.

Regiunea Sohag se află la aproape 500 de kilometri de capitala Cairo şi, conform datelor oficiale, aceasta este o regiune cu o dezvoltare economică modestă, fiind preponderent agricolă. Trebuie precizat faptul că această regiune a fost menţionată pentru prima dată în timpul celei de a patra dinastii şi, în mod surpinzător, are parte de o activitate arheologică extrem de redusă.

Credit foto: Ministerul Antichităţilor al Republicii Egipt

Vestea descoperirii a fost făcută publică de către directorul Departamentului pentru Antichităţi al Egiptului, Mohamed Abdel Badie, pe o reţea de socializare. El a explicat că, în timpul lucrărilor, muncitorii au descoperit ruinele unui zid antic în data de 29 septembrie şi că au anunţat autorităţile să inspecteze locul.

Arheologii care au ajuns la faţa locului au început săpăturile şi au scos la iveală colţul sud-vestic al templului, precum şi un zid al acestuia orientat pe direcţia nord-sud. Oamenii de ştiinţă care au analizat ruinele au descoperit o serie de inscripţii care făceau trimitere la zeul Hapi, cel care controla nivelul Nilului, animalele şi un fragment care îl menţionează pe Ptolemeu al IV-lea Filopator.

Credit foto: Ministerul Antichităţilor al Republicii Egipt

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase