Home » Istorie » Arheologii au descoperit mormântul unei femei din perioada minoică

Arheologii au descoperit mormântul unei femei din perioada minoică

Publicat: 14.10.2019
Civilizaţia minoică a apărut pe insula Creta în timpul Epocii Bronzului, având perioada de maximă înflorire în jurul secolelor XXVIII- XV înaintea erei noastre.

În timpul săpăturilor arheologice din oraşul Agios Nikolaos, din estul insulei Creta, unde în perioada Antichităţii s-a aflat oraşul Sisi, a fost decoperit mormântul intact al unei femei din perioada minoică târzie (1430-1360 înaintea erei noastre), notează The History Blog.

Arheologii au descoperit un mormânt rectangular, cu pereţii din piatră, în interiorul unei structuri construite într-o perioadă anterioară celei în care ocupanta mormântului a fost înhumată. Oamenii de ştiinţă aproximează că respectiva structură a fost construită în intervalul 1750-1490, perioada mijlocie a civilizaţiei minoice. În interiorul mormântului, arheologii au descoperit scheletul unei femei adulte, alături de care au fost aşezate o oglindă din bronz cu mâner de fildeş, bijuterii din os şi bronz, precum şi un colier cu mărgele din aur.

Credit foto: Belgische School te Athene

Această descoperire a fost realizată în timpul celei de a zecea exacvaţii sezoniere care are loc în situl arheologic Sisi, realizată de către o echipă internaţională în componenţa căreia se află peste 100 de arheologi. Un număr atât de mare de experţi a permis o extindere a suprafeţelor excavate şi scoaterea la lumină a zonei centrale şi aripii vestice a complexului.

În zona excavată au fost descoperite o serie de artefacte care provin din alte perioade istorice, mult mai puţin cunoscute oamenilor de ştiinţă. Printre acestea se numără ruinele unei case din perioada mijlocie a civilizaţiei minoice, distrusă cel mai probabil în timpul unui cutremur. De asemenea, arheologii au descoperit şi o mulţime de obiecte din ceramică din perioada târzie a civilizaţiei minoice.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase