Prima pagină Istorie

Mormântul lui Reinhard Heydrich, unul dintre arhitecţii Holocaustului, a fost profanat

Redactia Descopera.ro | 12.17.2019 | ● Vizualizări: 1777
Heindrich Himmler (în stânga) şi Reinhard Heydrich (în centru), arhitecţii Holocaustului     + zoom
Galerie foto (1)

Mormântul nemarcat al ofiţerului superior SS Reinhard Heydrich, unul dintre arhitecţii Holocaustului, a fost vandalizat, iar, potrivit informaţiilor preliminare, profanatorii nu au furat niciun obiect, arată Deutsche Welle.

Poliţia germană îi caută pe cei care au deschis mormântul din Berlin al înaltului ofiţer nazist Reinhard Heydrich.

Heydrich a ocupat funcţia de şef în Biroului principal de securitate al Reich-ului, sub conducerea comandantului SS Heinrich Himmler. Heydrich a fost, de asemenea, unul dintre arhitecţii genocidului pe care naziştii l-au comis împotriva poporului evreu, potrivit Mediafax.

El a fost însărcinat să găsească "o soluţie finală la problema evreiască" semnalată de Hermann Göring, un alt aghiotant al lui Adolf Hitler.

Hitler l-a poreclit pe Heydrich "Omul cu inima de fier". Alte nume care i-au fost atribuite au fost "Măcelarul" şi "Geniul malefic al lui Himmler". Unii au speculat că Heydrich, care era cu 15 ani mai tânăr decât Hitler, aspira să conducă Germania nazistă. Această posibilitate a fost explorată în lucrări de ficţiune speculativă, cum ar fi "Patria", de Robert Harris, şi "Omul din castel", de Philip K. Dick.

La începutul anului 1942, Heydrich a prezidat conferinţa "Wannsee" de la Berlin, care a finalizat planurile Holocaustului nazist. În luna mai a aceluiaşi an, el a fost atacat de o echipă comando formată din soldaţi britanici, cehi şi slovaci şi a murit în cele din urmă la Berlin, în luna iunie. A fost înmormântat cu onoruri.

 

Tag-uri: holocaust | ofiter | mormant