Home » D:News » Critici în Germania după dezvelirea unei lucrări de artă ce ar conţine cenuşa unor victime ale Holocaustului

Critici în Germania după dezvelirea unei lucrări de artă ce ar conţine cenuşa unor victime ale Holocaustului

Critici în Germania după dezvelirea unei lucrări de artă ce ar conţine cenuşa unor victime ale Holocaustului
Publicat: 05.12.2019
O lucrare de artă din centrul Berlinului care ar conţine cenuşa unor oameni ucişi de nazişti a fost întâmpinată cu dispreţ de Comisia Guvernului German pentru Investigarea Actelor de Antisemitism, care i-a solicitat unui reprezentant al cultului mozaic să supravegheze demontarea acesteia.

„Am propus ca un rabin să fie consultat înainte şi în timp ce opera de artă va fi demontată, pentru a ne asigura că legile religiei evreieşti vor fi respectate”, a declarat Felix Klein, reprezentantul comisiei, potrivit Mediafax.

Klein a adăugat: „Este deranjant faptul că artiştii din zilele noastre cred că trebuie să recurgă la astfel de măsuri drastice pentru a atrage atenţia asupra unor boli sociale”, precum nazismul.

Luni, grupul artistic Centrul pentru frumuseţe politică (ZPS) a instalat lângă Parlamentul german ceea ce s-a vrut a fi o lucrare „memorială”, realizată dintr-o coloană din oţel care ar conţine cenuşa unor victime ale Holocaustului.

Artiştii au ales să amplaseze opera în locul în care parlamentul din acea vreme a votat, în 1933, pentru a-i acorda lui Adolf Hitler puterea supremă, contribuind decisiv la instaurarea dictaturii sale.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase