Home » Istorie » O serie de camere subterane descoperite în apropiere de Zidul Plangerii

O serie de camere subterane descoperite în apropiere de Zidul Plangerii

Credit foto: Israel Antiquities Authority
Publicat: 30.05.2020

Arheologii au mai multe ipoteze legate de modul în care aceste camere au fost utilizate.

GALERIE FOTO

Autoritățile israeliene au anunțat descoperirea în subteran a unor încăperi, două camere și o curte deschisă în apropierea Zidului Plângerii. Arheologii explică faptul că acestea erau conectate prin intermediul unei scări și că în interiorul acestora au fost identificate o serie de artefacte, notează Live Science.

Estimările arheologilor sugerează faptul că aceste camere au în jur de 2.000 de ani și că au fost cioplite în roca din care este format platoul pe care este așezat Zidul.

Credit foto: Israel Antiquities Authority

În interiorul încăperilor, arheologii au descoperit vase de gătit, fitiluri pentru lampe cu ulei, un bazin din piatră în care era ținută apa pentru ritualurile sfinte și o cană din piatră. La intrare arheologii au descoperit nișe care ar fi putut fi folosite pentru depozitat obiecte și unele găuri, în care au fost montate balamalele ușilor.

Ce rol ar fi putut avea aceste încăperi?

Pornind de la aceste observații, arheologii au concluzionat că încăperile au fost folosite zilnic, din nefericire, nu este încă clară destinația acestora. Mordechai Eliav, directorul Western Wall Heritage Foundation, explică faptul că este posibil ca aceste camere să fie spațiul de depozitare al unei structuri care nu a supraviețuit sau să fie un spațiu care a fost folosit ca ascunzătoare.

Directorul explică faptul că există posibilitatea ca aceste camere să fie un adăpost folosit în timpul cucerii orașului Ierusalim de către legiunile romane.

Săpăturile care au dus la descoperirea acestor camere au fost realizate pe locul în care o clădire din secolul XI-lea a fost distrusă de către un cutremur. Arheologii explică faptul că această clădire a fost construită în urmă cu 1.400 de ani de către Imperiul Bizantin și apoi renovată, 200 de ani mai târziu în timpul Imperiului Abbasid.

Citește și:

O unitate de măsură a greutăţii, veche de 3.000 de ani, descoperită lângă Zidul Plângerii

O descoperire arheologică de excepţie întăreşte ideea conform căreia ”există o continuitate a existenţei evreilor în Ierusalim”

A fost descoperită cea mai veche inscripţie care include numele Ierusalim

Comori rare antice care poartă nume biblice au fost descoperite în Ierusalim

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase