Home » Istorie » O epavă din secolul XVI ar putea fi o navă faimoasă

O epavă din secolul XVI ar putea fi o navă faimoasă

O epavă din secolul XVI ar putea fi o navă faimoasă
Credit foto: Soprintendenza Archeologia Belle Arti e Paesaggio della Liguria
Publicat: 02.07.2020

Scufundătorii din Italia au descoperit o epavă care ar putea fi din secolul al XVI-lea.

GALERIE FOTO

Gabriele Succi și Edoardo Sbaraini, doi scufundători profesioniști, au descoperit rămășițele unei epave pe fundul mării, la aproape 50 de metri de suprafață, în apropiere de Portofino, un oraș din nordul Italiei, notează Fox News.

Cei doi scufundători au anunțat autoritățile locale și s-au implicat în misiunile exploratorii trimise către cercetători. Epava a fost analizată de către echipe din care au făcut parte rerezentanți ai Superintendenței Arheologiei, Artelor Plastice și Peisajului, dar și ai carabinierilor.

O posibilă descoperire importantă

Autoritățile din Portofino au explicat într-o declarație faptul că studierea epavei are loc în continuare. De asemenea, aceștia au explicat faptul că în apele din apropierea orașului s-au scufundat galionul Santo Spirito e Santa Maria di Loreto în anul 1579.

Căutarea galionului a început în anii 1970, de-a lungul timpului, scufundătorii examinând fundul mării pentru indici. În ciuda interesului și eforturilor depuse aventurierii nu au avut succes, dar arheologii speră că acum vor reuși să afle destule detalii despre epava identificată pentru a stabili dacă este vorba despre Santo Spirito e Santa Maria di Loreto.

Reprezentanții Superintendenței explică faptul că porțiunea vizibilă din epavă indică o proveniență de la începutul perioadei moderne a vasului. De asemenea, oficialii mai adaugă faptul că astfel de vase tind să fie extrem de rare în Marea Mediterană.

Citește și:

Epava unei corăbii de acum 200 de ani a fost găsită. „Reciful de coșmar” care a scufundat-o

Arheologii marini au descoperit o epavă gigant a unui vas din perioada otomană

Artefacte recuperate de pe epava navei Elgin, pe care un conte o încărcase cu obiecte furate

O epavă din perioada Renaşterii a fost descoperită în Marea Baltică

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase