Home » Istorie » O necropolă a creștinilor timpurii descoperită în Franța

O necropolă a creștinilor timpurii descoperită în Franța

O necropolă a creștinilor timpurii descoperită în Franța
Credit foto: INRAP
Publicat: 06.07.2020

Descoperirea a fost făcută în Autun, localitate din centrul Franței.

Arheologii francezi au anunțat descoperirea unei necropole de la începuturile creștinismului în Autun, o localitate din regiunea Bourgogne-Franche-Comté, Franța. Oamenii de știință subliniază faptul că situl este caracterizat de diversitatea materialelor folosite pentru sicrie și pentru pietrele funerare, notează The History Blog.

Cei care au realizat aceste săpături explică faptul că au identificat sarcofage mari din piatră, sicrie de lemn și chiar din plumb. În concordanță cu practicile creștine timpurii langă morminte a fost identificat un număr mic de artefacte.

Autun, o istorie de 2.000 de ani

Istoricii explică faptul că orașul Autun, unde a fost descoperită această necropolă, a fost fondat de către Octavian Augustus sub numele de Augustodunum.

Împăratul a decis construirea acestui oraș drept centru politic pentru unul dintre triburile care l-au ajutat pe Iulius Caesar în campania sa din Galia. Orașul a fost locuit în continuu de la fondarea acestuia, iar în prezent încă mai pot fi identificate o serie de ruine din perioada romană.

În oraș se află și biserica Saint-Pierre l’Estrier, construită în prima jumătate a secolului al IV-lea la est de zidul orașului antic. Cimitirul din apropierea acesteia a început să fie folosit cu cel puțin un sfert de veac înainte de ridicarea lăcașului de cult.

Dovezile istorice și arheologice sugerează faptul că Autun a fost un centru al creștinismului timpuriu, Reticius, un episcop din zonă fiind invitat de către împăratul Constantin pentru a discuta erezia donatistă. de asemenea, o inscripție descoperită în 1839 indică o origine din secolul al II-lea al erei noastre.

Arheologii speră că aceste excavații o să ofere mai multe detalii despre această comunitate creștină timpurie. În prezent, aceștia au reușit să descopere o serie de inscripții și decorații. De asemenea, aceștia au reușit să excaveze opt sicrie, unul dintre acestea aflându-se în interiorul unui sarcofag. Atunci când excavațiile vor fi finalizate, acesta urmează să fie deschis în speranța că astfel oamenii de știință vor avea mai multe detalii despre riturile funerare ale creștinilor din Galia.

Citește și:

Un mormânt din Franţa, vechi de 2.500 de ani, cu bijuterii din aur masiv îi contrariază pe arheologi

Arheologii au descoperit artefacte incredibile într-un mormânt din Franţa care datează din Epoca Fierului

Un mormânt subteran vechi de 5.000 de ani, descoperit în Franţa

O necropolă romană descoperită în Franţa scoate la iveală detalii neştiute despre locuitorii unei colonii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase