Home » Istorie » Încă 14 sicrie complet sigilate și neatinse de 2.500 de ani au fost descoperite de autoritățile egiptene

Încă 14 sicrie complet sigilate și neatinse de 2.500 de ani au fost descoperite de autoritățile egiptene

Sursa foto: Egyptian Ministry of Antiquities
Publicat: 22.09.2020

Ministerul Antichităților din Egipt a anunțat descoperirea a 14 sarcofage în necropola Saqqara, la sud de Cairo, care au rămas îngropate timp de 2.500 de ani.

GALERIE FOTO

Sicriele au fost descoperite în timpul săpăturilor arheologice în locul în care au mai fost descoperite alte 13 sarcofage din lemn în urmă cu o săptămână, a anunțat ministerul într-un comunicat.

Necropola Saqqara este situată la aproape 16 km sud de piramidele din Giza. Saqqara face parte din orașul antic Memphis, înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO, și găzduiește Piramida în trepte a lui Djoser.

Hieroglife și picturi complicate

Imaginile cu sarcofagele din lemn arată că acestea sunt ornate cu picturi complicate, cu nuanțe de albastru și castaniu, precum și hieroglife.

Autoritățile egiptene au declarat că mai sunt programate și alte săpături arheologice, așteptarea fiind ca un alt tezaur de sicrie din lemn să fie găsit în același loc.

Khaled al-Anani, ministrul pentru Turism și Antichități, a declarat într-o înregistrare video publicată în septembrie că descoperirile recente de la Saqqara „sunt doar începutul”.

Autoritățile din Egipt au încercat să promoveze descoperirile arheologice astfel încât să readucă la viață turismul, care a fost profund afectate de restricțiile de călătorie impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Taxe eliminate pentru a readuce la viață sectorul turistic

În luna iulie, autoritățile au redeschis pentru public piramidele din Giza și alte zone arheologice, după ce acestea au fost închise timp de trei luni. Totodată, taxele pentru vizele turistice au fost eliminate pentru a-i atrage pe vizitatori, potrivit Science Alert.

De asemenea, proiectul principal al Muzeului Giza (GEM) va fi dezvăluit în următoarele luni.

Sectorul turistic, afectat de ani de instabilitate politică și atacuri teroriste, își revenise, iar anul trecut a atras 13,6 milioane de turiști.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Autoritățile egiptene au descoperit sicrie complet sigilate și neatinse de 2.500 ani

Cine ar fi fost, de fapt, forțele care au „invadat” Egiptul în urmă cu 3.600 de ani

Top 10 povești incredibile despre nașterea Egiptului antic

Descoperire surprinzătoare în Egipt. 30 de sarcofage cu mumii, neatinse de jefuitorii de morminte

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase