Home » Istorie » Arheologii turci au descoperit schelete „enigmatice” într-un palat din Istanbul

Arheologii turci au descoperit schelete „enigmatice” într-un palat din Istanbul

Credit foto: Profimedia
Publicat: 15.11.2021

O echipă de arheologi turci a descoperit șapte schelete în timpul lucrărilor de restaurare la Palatul Boukoleon din Istanbul, una dintre cele mai vechi structuri care datează din epoca bizantină.

Anunțul descoperirii scheletelor în Palatul Boukoleon a fost făcut de autoritățile locale.

„Aceasta este o uriașă enigmă arheologică”, a scris pe Twitter Mahir Polat, secretarul general adjunct al Primăriei Municipiului Istanbul, relatează agenția Xinhua.

Potrivit lui Polat, rămășițele descoperite indică o moarte subită care a avut loc în palat cu mii de ani în urmă. Zona în care au fost găsite osemintele este posibil să fi fost o temniță.

„În centrul Istanbulului, o moștenire istorică abandonată este scoasă la lumină cu tot misterul său”, a scris pe Twitter, despre această descoperire, Murat Kantekin, consultant al primarului Istanbulului Ekrem Imamoglu.

Puzzle-ul din Palatul Boukoleon din Istanbul

Totodată, referitor la cele șapte schelete descoperite în Palatul Boukoleon din Istanbul, Merve Gedik, managerul Proiectelor de Patrimoniu Cultural din oraș, a afirmat că „puzzle-ul devine din ce în ce mai interesant prin complexitatea sa”.

La începutul anului 2021, Departamentul de Conservare a Bunurilor Culturale din Istanbul a lansat un proiect de restaurare arheologică a palatului vechi de 1.600 de ani, grav avariat.

Cu acest prilej, echipele au efectuat săpături arheologice pentru a descoperi câteva componente noi ale palatului îngropate sub pământ. În septembrie, au descoperit o fântână antică.

Palatul Boukoleon este una dintre cele mai vechi clădiri din Istanbul care au fost locuite de o serie de împărați bizantini.

După restaurare, palatul și zona înconjurătoare vor fi transformate într-un muzeu în aer liber și un obiectiv turistic.

Vă recomandăm să citiți și:

Artefacte neasteptate schimba istoria orasului Istanbul

Turcia, o scurtă istorie. Cine a fost „părintele turcilor”?

Marele Bazar din Istanbul, locul marcant al istoriei şi culturii turce. Cum a fost pedepsit cel care a îndrăznit să fure din el 30.000 de monede de aur – FOTO

Fețe umane și stâlpi cu forme falice, descoperite la un sit arheologic vechi de 11.000 de ani din Turcia

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase