Home » Istorie » Test de cultură generală. În câți ani a fost construit Titanicul?

Test de cultură generală. În câți ani a fost construit Titanicul?

Publicat: 03.05.2022

Proiectat pentru a fi cea mai mare și mai luxoasă navă cu aburi din lume, Titanic a fost cu adevărat o minune a ingineriei moderne. Considerat practic de nescufundat, imensul Titanic era deținut și operat de White Star Line și era înregistrat în portul Liverpool. Însă, cât a durat să fie construit Titanicul?

Titanic a fost proiectat folosind cea mai nouă tehnologie disponibilă la acea vreme și făcut cu ceea ce ei credeau că este cea mai mare măiestrie, scrie Titanic Universe.

Folosind cele mai noi tehnologii și cu o viziune asupra lucrurilor grandioase pregătite pentru aceasta, planurile pentru Titanic au fost prezentate în 1909, iar nava a fost pusă în funcțiune la 31 mai 1911. Lucrările au fost conduse de șantierul naval Harland Wolff din Belfast, Irlanda, Titanic fiind conceput pentru a fi o versiune mai mare și mai bună a surorii ei mai mici, numită Britannic.

Așadar, a fost nevoie doar de doi ani pentru construirea Titanicului.

Cât a costat să fie construit Titanicul?

Industriașul american J.P. Morgan a fost cel care a oferit finanțarea ca să fie construit Titanicul, nava care a ajuns să aibă 269 de metri lungime și 28 de metri lățime. A costat 7,5 milioane de dolari ca să fie construit Titanicul. Asta ar însemna în jur de 400 de milioane de dolari în 2022. Au fost folosite 3 milioane de nituri și nava a ajuns să cântărească 46.328 de tone.

construit Titanicul
Foto: Profimedia

Titanicul avea capacitatea de a transporta 3.547 de pasageri, făcându-l cea mai mare navă de pasageri a timpului său. Cu toate acestea, la voiajul inaugural, la bord erau în jur de 2.200 de persoane, dintre care 900 făceau parte din echipaj. Nava era dotată cu toate luxurile pe care și le-ar putea dori cineva de la o linie de croazieră, având, de exemplu, 1.000 de sticle de vin la bord.

Cât timp a durat construcția navei?

Titanic a fost gata pentru călătoria sa inaugurală de la Southampton la New York în doar doi ani și două luni, de la începerea chilei și până la finalizare. Peste 15.000 de bărbați au fost angajați în timpul construcției Titanicului, iar istoricii cred că măiestria inadecvată în unele zone ar fi putut fi motivul pentru care Titanic s-a scufundat în Atlantic în timpul călătoriei sale inaugurale.

Deși se presupunea că au fost folosite cele mai recente progrese tehnologice, mulți istorici au descoperit că s-au găsit cantități mari de zgură în niturile ce uneau piesele Titanicului.

Rapoartele de la Harland Wolff vorbesc despre o lipsă de producători calificați de nituri disponibili și se crede că pur și simplu s-au mulțumit cu produse mai proaste. Atunci când Titanicul a lovit un aisberg în noaptea de 14 aprilie 1912, se crede că corpul navei s-a deformat și niturile care țineau nava într-o bucată au ieșit imediat.

Nava a primit 6 avertizări de aisberg în acea zi și a durat doar două ore și 40 de minute ca Titanic să se scufunde după ce a avut loc impactul, scrie History. Titanic era dotată cu 64 de bărci de salvare, însă, într-un final, doar circa 32% dintre pasageri au supraviețuit. În această tragedie și-au pierdut viața 1.517 persoane.

Vă recomandăm să citiți și:

Nasturii de cositor și retragerea armatei lui Napoleon din Rusia

50 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună. Urmăreşte istoria Apollo în şapte minute – VIDEO

163 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa la doar câteva ore

Secretul Turnului din Pisa. Se prăbușește sau nu monumentul roman?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase