Home » Istorie » Leonardo da Vinci ar fi ascuns un mesaj despre Sfârșitul Lumii în „Cina cea de Taină”

Leonardo da Vinci ar fi ascuns un mesaj despre Sfârșitul Lumii în „Cina cea de Taină”

„Cina cea de Taină”. Sursa foto: Domeniu Public/Scanare în rezoluție înaltă în colaborare cu Ministerul italian al Culturii
Publicat: 16.05.2023

Dacă dai crezare poveștilor de pe Internet, Leonardo da Vinci ar fi prezis că Sfârșitul Lumii va veni mai devreme decât ne-am fi dorit.

Potrivit mai multor articole apărute în presa tabloidă, faimosul polimat al secolului al XV-lea ar fi prezis Sfârșitul Lumii și ar fi ascuns indicii despre data acestui moment nefast în tablourile sale cu „Cina cea de Taină”.

„Există un cod al lui Da Vinci, nu doar cel al lui Dan Brown”, a spus Sabrina Sforza Galitzia, un cercetător care a analizat anumite schițe și manuscrise ale lui Da Vinci.

Când ar fi prezis Da Vinci că va începe Sfârșitul Lumii?

Galitzia, care a studiat manuscrisele lui Da Vinci, a susținut că polimatul a prezis că Sfârșitul Lumii va începe în data de 21 martie 4006. Potrivit spuselor lui Galitzia, Da Vinci a ascuns mesajul „așa fel încât să nu fie atacat”.

Articolele din presa tabloidă mai susțin că Galatzia a rezolvat un puzzle „matematic și astrologic”. Potrivit ScienceInfo.net, Galatzia a ajuns la concluziile sale după ce a studiat tapiseria din „Cina cea de Taină”, bazată pe schițele lui Da Vinci, oferite în dar regelui Ludovic al XIII-lea al Franței.

Astfel, cercetătorul a susținut există indicii ascunse în fereastra deasupra lui Hristos, însă nimic altceva. De menționat este că Galatzia nu a oferit niciun fel de dovezi care să ateste ceea ce spune.

Leonardo da Vinci, fascinat de evenimentele apocaliptice

Într-adevăr, spre sfârșitul vieții sale, Da Vinci a avut o fascinație față de evenimentele apocaliptice, schițând mai multe scene cataclismice într-o serie cunoscută drept „Viziuni cu Sfârșitul Lumii”.

Scenele arată flăcări care cad din ceruri și mări care fierb, iar notițele lăsate în urmă de Leonardo da Vinci fac referire la aspectul norilor.

Scenele reprezintă evenimente din timpul lui Da Vinci?

Unii au sugerat că scenele reprezintă evenimente din timpul lui Da Vinci, cum ar fi furtuni și cutremure. Cu toate acestea, dovezi pentru aceste evenimente nu au fost găsite de istorici.

Potrivit IFLScience, Martin Clayton, director în cadrul The Royal Collection Trust, cea mai mare colecție de artă din lume, a declarat că lucrările lui Da Vinci arată că acesta era conștient de natura efemeră a omenirii, și că în cele din urmă totul va fi distrus. Dar, cel mai probabil, asta nu se va întâmpla în data de 21 martie 4006.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un istoric ar fi identificat podul pictat de Leonardo da Vinci în spatele Giocondei

Cercetătorii au aflat ce sunt petele găsite pe unul dintre cele mai importante documente ale lui Leonardo da Vinci

Povestea șocantă a mamei lui Leonardo da Vinci, răpită și înrobită pe când era doar o adolescentă

Un mister care l-a neliniștit pe Leonardo da Vinci a fost, în sfârșit, explicat

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase