Home » Lumea digitală » Tehnologia care-ţi transformă braţul într-un touchpad – VIDEO

Tehnologia care-ţi transformă braţul într-un touchpad – VIDEO

Publicat: 16.05.2016
O echipă de cercetători a dezvoltat o tehnologie care transformă pielea de pe braţ şi de pe dosul palmei într-un touchpad pentru un smartwatch. Cum funcţionează?

Inovaţia numită Skintrack aparţine Futures Interfaces Group, un laborator de cercetare de la Carnegie Mellon University (SUA).

Utilizatorul trebuie să poarte un inel special şi un senzor ataşat de brăţara smartwatch-ului. Senzorul este dotat cu patru electrozi, care primesc semnalele electrice de frecvenţă înaltă emise de inel, atunci când degetul atinge pielea.

Mişcările utilizatorului pe pielea braţului sau pe dosul palmei au un rezultat direct pe ecranul smartwatch-ului. Utilizatorul poate de exemplu să formeze un număr de telefon, atingând tastele invizibile de pe piele şi poate chiar să deseneze. În plus, dacă sună telefonul, iar utilizatorul vrea să-l dea pe „silent”, e suficient să scrie litera S pe propria piele, pentru ca telefonul să nu se mai audă.

Sursa: RFI

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase