Home » Lumea digitală » Motivul pentru care tasta ”Backspace” nu va mai putea fi folosită în Google Chrome

Motivul pentru care tasta ”Backspace” nu va mai putea fi folosită în Google Chrome

Motivul pentru care tasta ”Backspace” nu va mai putea fi folosită în Google Chrome
Publicat: 24.05.2016
Este evident vorba despre tasta Backspace, care este universal folosită atât pentru a şterge, cât şi pentru a te întoarce la pagina precedentă.

Google doreşte să elimine una dintre cele mai utilizate scurtături din Chrome, întrucât mulţi utilizatori pierd anumite informaţii încercând să şteargă text introdus în căsuţe, scrie Go4it.

Anumite versiuni de test de Google Chrome deja au renunţat la această scurtătură. Se pare că aceasta va ajunge pe varianta finală a browser-ului în săptămânile următoare, fără o opţiune integrată de a o reactiva.

Singura metodă pentru a putea folosi tasta Backspace pentru a te întoarce la pagina precedentă va fi o extensie care va trebui instalată manual din Chrome Web Store. Google susţine că mulţi dintre utilizatori s-au plâns de-a lungul timpului din cauza faptului că au pierdut informaţii introduse în anumite formulare completate parţial.

Această declaraţie este cel puţin ciudată, întrucât Google Chrome este unul dintre browserele care chiar te întreabă dacă doreşti să părăseşti pagina atunci când dai click pe un alt link sau apeşi pe butoanele „back” sau „forward”.

Conform Go4it, acest dialog apare de obicei în partea de sus a ecranului şi necesită apăsarea unuia dintre butoanele „Leave this page” sau „Stay on this page”.

Alternativ, utilizatorii avansaţi obişnuiţi cu navigarea din tastatură, vor putea folosi în continuare scurtătura Alt + Săgeată stânga. Cu siguranţă însă, majoritatea utilizatorilor va prefera să instaleze extensia care reactivează vechea funcţionalitate.

Sursa: Go4it

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase