Home » Lumea digitală » Hour of Code (Ora de Programare) revine în 2016, între 5 şi 11 decembrie

Hour of Code (Ora de Programare) revine în 2016, între 5 şi 11 decembrie

Hour of Code (Ora de Programare) revine în 2016, între 5 şi 11 decembrie
Publicat: 24.11.2016
Hour of Code (Ora de Programare), evenimentul de educaţie cu cea mai mare amploare internaţională dedicat programării, dă startul celei de-a treia ediţii în România, în săptămâna 5 – 11 decembrie, cu evenimente organizate în şcoli, licee, universităţi şi companii.

Oricine poate fi gazda unui eveniment Hour of Code, organizatorul având nevoie doar de un calculator conectat la internet. Fiecare eveniment se înregistrează pe hourofcode.com/ro/ro, iar Adfaber.org oferă tot suportul necesar pentru organizarea evenimentului în fiecare companie.

Programarea este accesibilă oricărei persoane cu vârste cuprinse între 4 şi 104 ani, iar cei care nu au cunoştinţe în domeniu pot să-i descopere secretele.

Tutorialele Hour of Code sunt disponibile gratuit pe ro.code.org şi pot fi accesate oricând, individual sau sub îndrumarea unui coordonator.

Programul Hour of Code se desfăşoară în peste 180 de ţări din toată lumea şi a fost tradus în peste 40 de limbi. Acesta oferă gratuit resursele necesare pentru oricine îşi doreşte să înveţe să programeze. Până în prezent, 400.000 de români s-au înscris şi au participat la evenimente Hour of Code în săptămâna dedicată programării în cele două ediţii precedente.

„Pentru mulţi elevi din România informatica se rezumă la cursuri de Pascal sau C++ pentru că doar la acestea sunt expuşi. Sperăm că Hour of Code o să dea şansa cât mai multor copii, şi nu numai, să afle mai multe despre secretele programării. Tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani, iar mediul digital a evoluat dincolo de ştiinţa programării: astăzi vorbim despre un domeniu ce stă sub semnul inovaţiei, şi care influenţează toate celelalte domenii din jurul său”, a declarat Alin Chiriac, Fondator & CEO Adfaber.org.

Anul acesta, coordonatorul naţional al evenimentului, Adfaber.org, invită toate companiile să devină organizatori, să transforme evenimentul într-unul de responsabilitate socială, oferind o şansă copiilor din medii defavorizare. Companiile pot, de asemenea, să transforme Hour of Code într-un eveniment de comunicare internă prin care angajaţii pot parcurge, alături de copiii lor, o oră de programare.

Code.org, iniţiator Hour of Code, este o asociaţie nonprofit dedicată promovării tehnologiei computerelor în şcoli, ca şi în rândul femeilor, un segment slab reprezentat în acest domeniu de expertiză.

Adfaber.org este o organizaţie nonprofit ce promovează tehnologia în domenii în care aceasta poate avea cu adevărat un impact pozitiv. Educaţia este unul dintre cele mai importante dintre aceste domenii, alături de sănătate şi mediu.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase