Home » Lumea digitală » Google Maps va ajuta şoferii să găsească mai uşor loc de parcare

Google Maps va ajuta şoferii să găsească mai uşor loc de parcare

Google Maps va ajuta şoferii să găsească mai uşor loc de parcare
Publicat: 20.01.2017
Găsirea unui loc de parcare în centrul oraşelor aglomerate va da mai puţine motive de frustrare utilizatorilor Google Maps, care vor putea afla nu doar cât de congestionată este ruta aleasă, dar şi care sunt parcările unde pot găsi cele mai multe locuri libere.

Astfel, la alegerea unei rute din punctul A către punctul B, pe hartă vor fi evidenţiate şi parcările aflate în apropierea destinaţiei alese. Parcările cu disponibilitate mare a locurilor vor fi evidenţiate cu simbolul P colorat în albastru, în timp ce spaţiile cu locuri de parcare aproape de capacitatea maximă vor primi culoarea roşie. Informaţiile iniţiale vor continua să fie actualizate şi pe durata călătoriei, oferind alternative atunci când este posibil.

Aflată încă la stadiu de promisiune, funcţia de afişare a locurilor de parcare este disponibilă de câteva luni cu serviciul Waze (deţinut tot de Google), fiind astfel doar o chestiune de timp până ce funcţionalitatea va fi adăugată şi în Google Maps.

Din păcate disponibilitatea informaţiilor privind locurile de parcare este strâns legată de cooperarea companiilor care administrează parcările respective, astfel că utilitatea acestui serviciu ar putea fi destul de limitată în unele oraşe.

Sursa: Go4it

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Schimbarea importantă făcută de Google Maps care va ajuta toţi şoferii

Google Maps va afişa limitele de viteză din localităţi, atunci când este folosit modul de navigare

Schimbare făcută de Google Maps, aplicaţa fără de care mulţi nu se pot lipsi

O eroare a Google Maps a dus la demolarea unei case – VIDEO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase