Home » Lumea digitală » Hackerii prezintă cum se poate fura o maşină cu un simplu dispozitiv cumpărat de pe internet

Hackerii prezintă cum se poate fura o maşină cu un simplu dispozitiv cumpărat de pe internet

Publicat: 11.05.2017
Numit Unicorn Team, grupul format din trei cercetători - Yingtao Zeng, Qing Yang şi Jun Li - au prezentat o metodă pentru ocolirea sistemului keyless folosit de proprietari pentru încuierea uşilor şi pornirea de la distanţă a motorului autovehiculului, atunci când doresc pre-încălzirea sau activarea sistemului de aer condiţionat înainte de a urca în vehicul.

Sistemele centralizate de închidere a uşilor şi dezactivare a motorului atunci când îndepărtăm cheia autoturismului nu sunt atât de sigure pe cum le prezintă producătorii de autoturisme. Dovada este furnizată de un grup de hackeri chinezi, care au arătat o modalitate prin care poţi descuia şi porni aproape orice autoturism de generaţie recentă, folosind hardware ce poate fi achiziţionat de pe internet la un preţ modic, scrie go4it.

Descrise cât mai simplificat, sistemele keyless funcţionează transmiţând automat un semnal radio intermitent către autovehicul, conţinând o cheie criptată de autentificare care confirmă prezenţa proprietarului în imediata apropiere. Doar atunci când prezenţa proprietarului este detectată computerul de bord poate accepta comenzi pentru descuierea uşilor şi pornirea motorului. La îndepărtarea cheii aflată în buzunarul sau poşeta proprietarului uşile se încuie automat, iar motorul este oprit.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

AVERTISMENTUL unui fost hacker: ”Internetul nu uită niciodată”

Cel mai căutat hacker din lume. FBI oferă o recompensă de 3 milioane de dolari pentru a-l prinde

Un hacker a accesat conturile şefului CIA şi secretarului SUA pentru Securitatea Internă. Ce a găsit la unul dintre ei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase