Home » Lumea digitala » Cum putem detecta un agresor virtual. „Manipulatorii îşi caută victimele pretutindeni”

Cum putem detecta un agresor virtual. „Manipulatorii îşi caută victimele pretutindeni”

Autor: Simona TUDORACHE 06.11.2017
Cum putem detecta un agresor virtual. „Manipulatorii îşi caută victimele pretutindeni”
Internetul a devenit locul în care poţi fi cel mai uşor manipulat, pentru că cele mai multe discuţii, schimburi de impresii sau de informaţii, stabilirea de întâlniri, toate astea se petrec prin intermediul reţelelor de socializare. Specialiştii cred însă că e necesar să respectaţi anumite reguli dacă nu vreţi să deveniţi victime sigure.

“Locul în care se strâng multe persoane devine o formă de societate, pe care, în acest caz, o numim virtuală.  Ca orice societate, indiferent cât este de dezvoltată economic sau cultural, adăposteşte persoane “normale”, hoţi sau manipulatori. Pădure fără uscături nu există.

Manipulatorii virtuali sunt similari celor de pe stradă. De cele mai multe ori, diferenţa o face doar mediul, iar din această cauză sunt tot mai greu de depistat, pentru că se pot ascunde cu usurinţă în spatele unei identităţi false, a unei poveşti romantice sau unui caz social. Totul ţine de voi, de vigilenţa de care daţi dovadă în viaţa de zi cu zi, pe stradă, în mijloacele de transport în comun, dar şi atunci când deschideţi calculatorul ori răspundeţi la telefon’’, spune psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

Portretul unui hoţ sau tâlhar rămâne acelaşi de când lumea. “Persoana respectivă are un comportament antisocial dovedit ori o patologie psihiatrică de genul psihopatiei. Scopul lui în viaţă este să se îmbogăţească fără să muncească, prin păcăleală, furt sau şantaj. De asemenea, mai putem vorbi şi despre “gulerele albe”, cei care sunt specializaţi în anumite domenii sau ocupă o funcţie importantă, aşa că se folosesc de puterea funcţiei sau de specializare pentru a stoarce bani nemunciţi”, adaugă psihoterapeutul Constantin Cornea.

Află cum te poţi feri de aceşti manipulatori virtuali din Gândul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Pericolul pandeste in spatele unui screensaver