Home » Lumea digitală » Bill Gates crede că monedele virtuale pot ucide oameni

Bill Gates crede că monedele virtuale pot ucide oameni

Bill Gates crede că monedele virtuale pot ucide oameni
Publicat: 08.03.2018
Bill Gates, cofondatorul Microsoft, este de părere că anonimatul monedelor virtuale nu este un lucru bun, pentru că prin folosirea lor se pot achiziţiona droguri, se pot finanţa atentate teroriste sau se pot spăla bani.
Monedele virtuale ucid oameni prin faptul că sunt folosite pentru achiziţionarea de droguri sintetice, a declarat fondatorul Microsoft într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe siteul Reddit, informează Mediafax.
 
„Chiar în acest moment criptomonedele sunt folosite pentru a cumpăra fentanil opioid şi alte medicamente, deci este o tehnologie care provoacă decese într-un mod destul de direct”, a spus Gates.
 
Cofondatorul Microsoft a precizat că anonimatul criptomonedelor împiedică autorităţile să demaşte spălarea de bani sau finanţarea atacurilor teroriste. El crede că actualul val speculativ de oferte iniţiale de criptomonede (ICO) este extrem de riscant pentru investitorii pe termen lung.
 
Unii dintre participanţii la discuţie l-au criticat pe Gates, apreciind că este neinformat, că ar putea influenţa, cu declaraţiile sale, piaţa, în timp ce alţii i-au sugerat să studieze documentul de lansare a bitcoin.
 
Gates nu a fost mereu atât de critic cu monedele virtuale, pentru că în 2014, într-un interviu la Bloombeerg TV, aprecia bitcoin ca fiind „mai bun decât o valută”.
 
Şi investitorul Warren Buffet, un apropiat al lui Gates, s-a declarat pesimist în legătură cu criptomonedele, care vor „sfârşi rău”.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase