Prima pagină Lumea digitala

WhatsApp va interzice utilizatorilor din Uniunea Europeană sub 16 ani să utilizeze platforma. Care este motivul

Bianca Ciocotisan 04.26.2018 | ● Vizualizări: 688
Foto: arhiva     + zoom
Galerie foto (1)

WhatsApp va interzice începând cu luna mai 2018 utilizatorilor din Uniunea Europeană cu vârsta sub 16 ani să utilizeze platforma. Măsura a fost luată înainte de introducerea în UE, începând cu 25 mai, a unui regulament privind protecţia generală a datelor, relatează BBC.

În prezent, limita minimă de vârstă este de 13 ani, iar începând din mai 2018, aplicaţia, care este deţinută de Facebook, va cere utilizatorilor să-şi confirme vârsta atunci când li se va cere să accepte noi condiţii pentru serviciu, scrie Mediafax.

Potrivit BBC, regulamentul UE privind protecţia generală a datelor (GDPR) va oferi oamenilor un control mult mai mare asupra modului în care companiile utilizează informaţiile lor, iar aceştia vor avea, de asemenea, dreptul de a şterge datele cu caracter personal.

De asemenea, aceasta include norme specifice pentru a proteja copiii de colectarea de datele personale în scopuri de marketing sau de crearea unor profiluri de utilizator.

WhatsApp, care s-a confruntat cu o monitorizare a practicilor de partajare a datelor în trecut, a declarat că mutarea acesteia ar ajuta la atingerea „noilor standarde ridicate de transparenţă” în UE, însă cu toate acestea aplicaţia intenţionează să-şi menţină limita de vârstă la 13 ani în restul lumii.

Cele mai multe aplicaţii media sociale - inclusiv Snapchat, YouTube, Instagram, Pinterest, Twitter, Musical.ly şi Reddit - sunt limitate la cei cu vârsta peste 13 ani.

Acest lucru este în parte datorită faptului că o lege americană - regula de protecţie a confidenţialităţii online a copiilor (Coppa) - interzice serviciilor online să colecteze informaţii personale despre copii mai mici.