Home » Lumea digitală » Apple nu renunţă complet la iPhone-urile cu LCD

Apple nu renunţă complet la iPhone-urile cu LCD

Apple nu renunţă complet la iPhone-urile cu LCD
Publicat: 19.06.2018
Zvonurile din ultimele câteva luni vorbeau despre un viitor în care Apple renunţă complet la smartphone-urile cu LCD în favoarea modelelor cu panouri OLED. Se pare însă că realitatea din piaţă este alta, iar modelele cu LCD, cel puţin în gama de smartphone-uri mai ieftine ale companiei, nu vor fi eliminate prea curând. Conform ultimelor proiecţii de vânzări şi comenzilor de componente, Apple se aşteaptă să vândă mai multe smartpone-uri cu LCD decât cu OLED în viitorul apropiat.

iPhone X a fost primul smartphone Apple bazat pe un ecran OLED produs de Samsung, acesta oferind la momentul lansării cel mai bun display de pe piaţă. În timp ce modelele de top din gama iPhone X vor continua în aceeaşi direcţie, fiind aşteptat încă un model cu ecran mai mare în această toamnă, modelele cu LCD nu vor dispărea prea curând. Varianta de iPhone de bază, cu o singură cameră, va rămâne pe vechea tehnologie în 2018 şi probabil şi pentru anii următori.

Planul Apple de a trece la OLED pe toată gama de smartphone-uri este oprit de furnizorii de componente, care nu pot livra destule unităţi pentru a acoperi cererea Apple şi a celorlalţi parteneri. Informaţiile disponibile în acest moment sugerează că modelele iPhone X din 2018 vor fi echipate cu două tipuri de panouri OLED, unele de la Samsung Display şi unele de la LG Display, însă chiar şi aşa, grosul producţiei de iPhone va fi cu LCD pentru modelul mai ieftin.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase