Home » Lumea digitală » Top 10 cele mai ciudate şi/sau urâte telefoane mobile

Top 10 cele mai ciudate şi/sau urâte telefoane mobile

Publicat: 25.07.2018
Top 10 cele mai ciudate şi/sau urâte telefoane mobile
Era smartphone-urilor din ultimii ani a adus puţine inovaţii în design-ul telefoanelor, abia în ultimele luni cu toate display-urile decupate şi cu noile dispozitive care ascund camerele găsind ceva mai ieşit din comun. În general un smartphone în 2018 este realizat din sticlă pe ambele părţi, are o ramă metalică şi un display mare, uneori decupat, alteori nu. Amintindu-ne de diversitatea în design de pe vechile telefoane de la începutul anilor 2000, am realizat o listă cu zece dintre cele mai ciudate telefoane mobile care au ajuns vreodată pe piaţă.

10. Motorola StarTAC Rainbow

Motorola StarTac a reprezentat o revoluţie pe piaţa de telefoane mobile, acesta fiind originalul telefon „clamshell” pe care şi-l amintesc cei care au crescut în anii ’90 din filmele americane. Compania americană a lansat însă în 1996 StarTAC Rainbow, un model care înlocuia culoarea neagră a originalului cu o combinaţie de roşu, verde, galben, mov şi albastru, rezultatul fiind greu de privit.

Uitându-ne acum la el, Motorola StarTAC Rainbow arată ca un telefon de jucărie pentru copii, însă la momentul respectiv acesta costa câteva sute de dolari bune, probabil mai mult decât costă acum un smartphone de top, dacă luăm în considerare inflaţia.

9. Samsung NPH-N270 Matrix

Producătorul coreean Samsung este acum lider pe piaţa de smartphone-uri, însă în 2003 trăia încă în umbra Nokia. Astfel, când filmul Matrix Reloaded a apărut în cinematografe, Samsung a reuşit să pună mâna pe un parteneriat cu Warner Bros. pentru o campanie de cros-promovare. Nu doar că telefoanele sale făceau reclamă filmului, dar şi filmul a folosit telefoane Samsung în timpul filmărilor, în cazul de faţă modelul NPH-270 Matrix, un telefon cu un design care ar fi trebuit să rămână cel mai probabil de domeniul SF.

Samsung NPH-N270 Matrix
Samsung NPH-N270 Matrix

Acesta a fost lansat alături de film şi folosea un sistem slider pentru a mişca difuzorul în sus pentru a răspunde la apeluri, acesta acoperind display-ul complet atunci când nu este în utilizare. Design-ul butucănos fără scop este de asemenea un dezavantaj.

8. Nokia N-Gage

Pe vremea când Nokia era numărul unu mondial pe piaţa de telefoane a apărut N-Gage, primul său telefon dedicat gamerilor. Acesta folosea platforma Symbian S60, cunoscută la momentul respectiv pentru smartphone-uri şi promitea o experienţă complet diferită faţă de ceea ce exista la acel moment în domeniul jocurilor pe mobil. În timp ce jocurile erau într-adevăr puţin mai avansate, întreaga serie N-Gage a fost un eşec.

Motivul este simplu de ghicit: un design mare şi o formă greu de folosit pentru altceva în afară de rularea de jocuri, poziţionarea microfonului şi difuzorului pentru apeluri pe muchia de sus şi platformele software şi hardware nepotrivite pentru jocuri 3D. Sperăm că HMD Global nu pregăteşte un nou N-Gage cu Android, întrucât vechiul N-Gage reprezintă o pată neagră în istoria acestui brand.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase