Home » Lumea digitală » Cel mai ieftin model iPhone de anul acesta aduce anumite pierderi cumpărătorilor

Cel mai ieftin model iPhone de anul acesta aduce anumite pierderi cumpărătorilor

Cel mai ieftin model iPhone de anul acesta aduce anumite pierderi cumpărătorilor
Publicat: 20.09.2018
Cu preţ de 750 dolari la pachet retail, iPhone XR este departe de a fi „iPhone-ul săracului”, noul smartphone venind cu dotări competitive şi un design exterior foarte reuşit. Totuşi, comparat cu ediţiile premium iPhone XS şi iPhone XS Max ne alegem cu unele compromisuri care trag preţul (şi performanţele) în jos.
Din start, renunţăm la ecranul OLED cu rată de contrast „infinit” în favoarea unei soluţii LCD, ce-i drept de bună calitate. Odată cu ecranul OLED pierdem şi tehnologia 3D Touch, despre care oricum majoritatea utilizatorilor de iPhone habar nu au că există, scrie Go4it
 
Un alt compromis pentru iPhone XR este conectivitatea LTE. Aceasta este prezentă, dar foloseşte hardware împrumutat de la modelul iPhone X lansat anul trecut şi nu modemul gigabit-class LTE cu 4×4 MIMO. Concret, vitezele de transfer pot atinge un nivel teoretic de 600 Mbps, suficient însă pentru majoritatea situaţiilor.
 
Probabil, dacă tendinţa se păstrează, modelul iPhone XR 2019 va prelua platforma hardware folosită cu actuala serie iPhone XS, oferind utilizatorilor performanţele modelului flagship de anul acesta la un preţ mai atractiv.
 
Potrivit estimărilor făcute de specialişti în domeniu, iPhone XR va reprezenta cea mai mare parte a vânzărilor pentru seria iPhone de anul acesta, preţul redus având o importanţă mai mare în luarea unei decizii de cumpărare decât prezenţa celor mai avansate tehnologii Apple.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase