Home » Lumea digitală » Companiile Facebook şi Google aderă la noile standarde ale Internetului

Companiile Facebook şi Google aderă la noile standarde ale Internetului

Publicat: 07.11.2018
Companiile Facebook şi Google aderă la noile standarde ale Internetului
Companiile Facebook şi Google au aderat la noile standarde în domeniul funcţionării Internetului concepute de fondatorul sistemului web, Tim Berners-Lee, care a afirmat săptămâna trecută că marile trusturi online vor trebui să fie divizate pentru reducerea dominaţiei, informează Financial Times.
„Contractul web” obligă firmele active pe Internet să respecte standardele privind protecţia datelor private şi „să susţină ce este mai bun în oameni”, după un an în care marile companii online au fost vizate de scandaluri privind protecţia datelor, difuzarea de ştiri false, mesaje de instigare la ură şi comiterea de abuzuri, scrie Mediafax.
 
„Cei dintre noi care suntem activi în mediul online observăm că ne sunt ameninţate drepturile şi libertăţile. Avem nevoie de un nou contract web, cu responsabilităţi clare şi dure pentru cei care au puterea de a-l îmbunătăţi”, afirmă Tim Berners-Lee, citat de FT.
 
Aproape 60 de companii, guverne şi lideri ai grupurilor de afaceri au aderat la noul contract, inclusiv Facebook, Google, Guvernul Franţei şi miliardarul Richard Branson. Amazon, una dintre „companiile uriaşe” menţionate în raportul publicat alături de contract, nu a aderat la iniţiativă.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase