Home » Lumea digitală » Samsung doreşte să realizeze un smartphone acoperit în ecran (aproape) în totalitate – FOTO

Samsung doreşte să realizeze un smartphone acoperit în ecran (aproape) în totalitate – FOTO

Publicat: 09.12.2018
Cu toate progresele făcute recent cu tehnologia ecranelor OLED, crearea unui smartphone acoperit de ecran pe toate cele patru laturi nu pare chiar atât de improbabilă.

Companiile care produc smartphone adoră să-şi etaleze creaţiile cu ecran fără margini, curbat, sau chiar mai multe ecrane. Aceştia recurg la modificări software, în cazurile extreme,  scopul fiind de a extinde funcţionalitatea versiunii de Android, dar nimeni nu poate ignora compatibilitatea cu aplicaţiile de mobil, create pentru produse smartphone cu design convenţional. Astfel, al doilea ecran adăugat pe spatele telefoanelor din seria Vivo Nex 2 funcţionează doar ca înlocuitor pentru cel aflat la partea din faţă. Încadrarea pozelor obţinute în modul portret este doar un caz izolat în care funcţionalitatea este extinsă cu ajutorul unei aplicaţii de captură special creată pentru acest telefon, scrie go4it.

Samsung nu a riscat prea mult, introducerea designului cu ecran curbat având raţiuni pur estetice, majoritatea aplicaţiilor de Android ignorând forma ecranului. Saltul la un design care prevede mularea ecranului pe toate cele patru laturi ale carcasei complică lucrurile, impunând modificări ample asupra interfeţei Android, atingând aspecte cum ar fi afişarea mesajelor de notificare şi chiar substituirea tastelor Power/Volum cu replici virtuale.

Foto: go4it

Pentru minim de protecţie la căzături, dar şi din considerente de ordin tehnic, designul brevetat de Samsung prevede lăsarea descoperită a colţurilor carcasei. Noul design nu prevede, însă, şi acoperirea părţii din spate a telefonului.

Samsung a adăugat în aplicaţia pentru brevet şi ilustraţiile unei carcase cu design neconvenţional, în formă de hexagon cu şase laturi.

Noul concept de telefon cu design border-less presupune sacrificii mari la partea de ergonomie, ecranul întins peste marginile carcasei ocupând spaţiu preţios rezervat în mod normal pentru difuzoare, conectori şi tastele fizice.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase